dissabte, 6 de gener del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 6 de gener de 1917 neix a Madrid l'anarcosindicalista Pablo Gabarrús Bielsa

Pablo Gabarrús Bielsa [militants-anarchistes.info]Quan el triomf franquista a Catalunya era un fet, el 29 de gener de 1939 passà la frontera del Pirineu i va ser internat al camp de concentració d'Argelers de la Marenda  






Pablo Gabarrús Bielsa:  
El 6 de gener de 1917 neix a Madrid (Castella la Nova) l'anarcosindicalista Pablo Gabarrús Bielsa. Els seus pares es deien Juan Gabarrús i Encarnación Bielsa.
Instal·lat a Barcelona, quan el cop militar feixista de juliol de 1936 realitzava el servei militar. Ferit al front, passà gran part de la guerra al castell de Montjuic, aleshores transformat en hospital.
Quan el triomf franquista a Catalunya era un fet, el 29 de gener de 1939 passà la frontera del Pirineu i va ser internat al camp de concentració d'Argelers de la Marenda (Rosselló).
Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista, a començament de 1949, va ser nomenat secretari de la Federació Local de Séchilienne (Isère, Roine-Alps, Arpitània) de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), juntament amb Luis Casny (Premsa i Propaganda) i Ginés García (Coordinació).
La seva companya fou Francisca Romana Magnet Bonal, amb qui tingué dos infants, Jean-Joseph i Marguerite.
Pablo Gabarrús Bielsa va morir el 30 de juliol de 1974

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada