dissabte, 6 de gener del 2018

Més de cent instàncies per penjar una pancarta pels presos a l’Ajuntament ganxó

CDR Sant Feliu llibertat Presos PolíticsActes simbòlics a Girona a favor dels presos polítics.  
Concentracions per la llibertat i la República el dijous a Girona, a Figueres, a la Bisbal d’Empordà, a Guíxols, a Palamós, a Olot, a Blanes, a Farners i altres ciutats del Nord-est de Catalunya.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/01/2018  
Guíxols/la Bisbal d’Empordà/Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional comarcal que voluntaris del Comitè de Defensa de la República (CDR) a Guíxols i les seccions locals de l’ANC i Òmnium Cultural van promoure ahir al matí, a l’Ajuntament ganxó, la presentació d’instàncies al registre municipal perquè el govern local pengi una pancarta per demanar l’alliberament dels presos polítics. Al llarg de tot el matí van mobilitzar més d’un centenar de veïnes i veïns i van repartir alguns formularis més entre persones que no tenien temps de fer cua però les registraran al llarg de la setmana vinent. Des dels tres col·lectius explicaven que el Consistori encara no s’ha adherit a la iniciativa, a diferència d’altres poblacions de la comarca del Baix Empordà com ara a la Bisbal d’Empordà o Palafrugell. Arran de l’empresonament dels Jordis i el vicepresident, Oriol Junqueras, i altres consellers, havien penjat pancartes a la plaça del Mercat i la rambla Vidal. Però la primera va ser retirada durant la campanya electoral i la segona va desaparèixer, probablement per l’acció d’uns unionistes, com s’han trobat que ha passat amb els llaços grocs. En aquest sentit, aquesta setmana han organitzat també la retirada de cartells de propaganda electoral del 21-D i dijous al vespre van tornar a posar llaços als arbres de la rambla Vidal, el passeig del Mar i l’avinguda Juli Garreta fins al monestir, al final del recorregut de la cavalcada de Reis.
Segons Ràdio Capital el Comitè de Defensa de la República i l’ANC han posat en marxa una nova campanya al municipi de Guíxols. L’objectiu és que l’Ajuntament pengi la pancarta amb l’emblema ‘Llibertat presos polítics’ a la façana del consistori. Per aconseguir-ho insten als ciutadans a posar una instància a l’Ajuntament demanant que es pengi el cartell. Segons informen al seu perfil de Facebook, el propi equip de voluntaris del CDR i l’ANC ajudaran als ciutadans a omplir la instància. Un cop omplerta s’haurà de portar al Consistori del municipi per presentar-la. El punt d’atenció estava situat a la plaça del Mercat fins a les 14:00 d’ahir divendres.

Actes simbòlics a Girona a favor dels presos polítics  
Llegim en la premsa convencional gironina que desenes de gironines i gironins van participar ahir al matí --penjant els seus desitjos per al 2018 en unes cartolines de color groc-- en l’activitat L’arbre dels desitjos, organitzada per l’ANC Òmnium Cultural a la plaça Miquel Santaló de Girona dins la campanya Nadal groc en suport als presos polítics.
A més, durant la nit de dijous a divendres diversos veïnes i veïnes van tornar a decorar amb llaços grocs alguns carrers de la ciutat. En aquest cas, coincidint amb el recorregut de la cavalcada de Reis.

Concentracions arreu per la llibertat i la República  
Llegim en la premsa convencional que a les principals ciutats de les comarques gironines --incloent-hi les set capitals de comarca-- van fer dijous a les vuit del vespre concentracions per demanar la llibertat del vicepresident Oriol Junqueras  com a “rèplica” a la convocada a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), el seu poble. A Girona, més de 1.500 persones van omplir la plaça del Vi al crit de “Llibertat!” i “República!” seguint la convocatòria de Girona Vota, la plataforma unitària que agrupa 10 partits i 8 entitats sobiranistes de la ciutat. El president d’Òmnium Cultural al Gironès, Sergi Font, va destacar que contra la “humiliació” el que cal és continuar sortint per mostrar que “no aconsegueixen desmoralitzar-nos”. A banda de la lectura del manifest, a càrrec de l’ANC, també hi va intervenir Maria Mercè Roca, en nom d’ERC, el partit de Junqueras. Va subratllar que a les presons espanyoles ens tenen “segrestats quatre homes bons” i que ja “no hi ha excuses”: després de guanyar el 27-S, l’1-O i el 21-D és el torn “d’implementar la República. 

A la Rambla de Figueres  
A Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) es van concentrar a la Rambla unes 500 persones convocades per Figueres per la República i diversos partits. Hi va haver parlaments d’Àlex Jiménez, Sebastià Roig i Joan Fàbregas i es van fer crides a la llibertat de tots els presos polítics. Abans s’havia engalanat un arbre de Nadal en el qual es van penjar desitjos de llibertat. En algunes targetes es llegia “Indult per tots” i gairebé totes feien crides a la llibertat dels presos polítics.

A la Bisbal, a Guíxols i a Palamós 
Al Baix Empordà, a més de la concentració a la Bisbal --amb unes 150 persones--, el CDR Guíxols va penjar llaços grocs en el recorregut de la cavalcada de Reis. Els voluntaris ganxons ja es van concentrar dimecres per retirar cartells electorals que encara romanien penjats als fanals i aquest matí han convocat els veïns a presentar instàncies al consistori demanant la penjada d’una pancarta reclamant l’alliberament dels presos polítics.
A Palamós, el CDR també ha organitzat per aquest matí (d’11 a 13 h a la plaça dels Arbres) un taller per confeccionar fanalets estelats per a la cavalcada.

A Olot 
A Olot, la portaveu d’ERC, Anna Barnadas, va llegir fragments de cartes escrites per Junqueras.

A Blanes i a Farners 
A la comarca de la Selva també es van fer concentracions, com a Blanes i Santa Coloma de Farners, on es van aplegar prop d’un centenar de persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada