divendres, 15 de desembre del 2017

Som Energia participa a la Setmana de la Desconnexió al Lluçanès

Les jornades, impulsades des del CDR del Lluçanès, mostraran que hi ha alternatives a l’oligopoli energètic del règim del 78.  
Persones voluntàries del CDR i del grup local de Som Energia ajudaran a fer els tràmits a qui vulgui fer el canvi de companyia.  
Dissabte, dia 16, xerrada amb Som Energia i Som Mobilitat a Prats.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/12/2017  
Prats de Lluçanès/Olost/ Santa Eulàlia de Puig-oriol/ Sant Agustí de Lluçanès/ Sant Bartomeu del Grau (Lluçanès, Osona, comtat d’Osona).-  

Som Energia participarà a la Setmana de la Desconnexió al Lluçanès del 18 al 20 de desembre. Abans, el dissabte 16 de desembre serà en un acte a Prats de Lluçanès on també participarà la cooperativa Som Mobilitat, en el que vindrà a ser la presentació a Osona i el Lluçanès d’aquesta cooperativa de mobilitat sostenible. Les jornades de desconnexió del règim del 78 i del seu oligopoli energètic estan impulsades pel Comitè de Defensa de la República del Lluçanès i comptaran amb la participació de persones voluntàries del CDR però també del grup local de Som Energia d’Osona i el Lluçanès que ajudaran a tothom qui ho vulgui a fer el canvi de companyia al mateix moment.
Les tres jornades de desconnexió tindran el seu preàmbul el dissabte 16 de desembre, a les 12 del migdia, a Cal Bach, a Prats de Lluçanès, on persones sòcies de Som Energia Som Mobilitat exposaran la seva experiència i les principals característiques d’aquestes dues cooperatives.
Som Energia és una cooperativa comercialitzadora d’energia 100% renovable. Nascuda l’any 2010, ja està formada per 40.000 persones sòcies, que són les governen l’entitat a través d’un sistema assembleari i basat en la democràcia participativa, i ja gestiona més de 60.000 contractes d’electricitat. Els seus objectius són trencar amb l’oligopoli energètic fill del règim monàrquic borbònic espanyol del 78, potenciar el consum i producció d’energies renovables i democratitzar el sistema elèctric.
Som Mobilitat és una cooperativa sense ànim de lucre que té per objectiu impulsar accions o projectes que contribueixin a que tots els desplaçaments de les persones que en són sòcies siguin més sostenibles i contaminin menys el medi ambient, reduint el número de vehicles en circulació. També gestiona un servei de lloguer de cotxes elèctrics, que poden ser de la cooperativa o bé de les persones sòcies que vulguin llogar el seu vehicle a la resta de comunitat.
La Setmana de la Desconnexió al Lluçanès pròpiament dita serà del 18 al 20 de desembre. Les jornades van adreçades al públic en general, però especialment a aquelles persones que volen fer un canvi de comercialitzadora, que tenen dubtes o no saben com posar-s’hi. L’organització oferirà espais amb connexió a Internet i on persones voluntàries del CDR i del grup local de Som Energia donaran un cop de mà per fer el canvi de companyia allà mateix. Només cal portar una factura del llum, el DNI del titular i les dades bancàries.
A Prats de Lluçanès, l’espai serà a Cal Bach i estarà obert el dilluns 18, de 10h a 12h; el dimarts 19, de 13h a 15h, i el dimecres 20, de 17h a 19h.
A Olost, serà a la Sala d’Estudi del Centre Cívic, dilluns 18, de 17.30h a 19.30h.
A Perafita, a la biblioteca, dilluns 18, de 20h a 22h.
A Santa Eulàlia de Puig-oriol, a l’ajuntament, dimarts 19, de 16h a 20h.
A Sant Agustí de Lluçanès, a l’ajuntament, dimarts 19, de 18h a 20h.
I a Sant Bartomeu del Grau, a la biblioteca, dimecres 20, de 19h a 20.30h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada