dimecres, 2 d’agost del 2017

465) CRÒNICA QUATRE-CENTRES SEIXANTA CINC DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA

Gabriel Rufián, a la sala de premsa d'ERC / NÚRIA JULIÀ / ACNInterrompen Rufián quan denuncia a Cuatro la presència de la Falange davant la caserna de la Guàrdia Civil.  
“Home, també estaria bé comentar que hi ha membres de la Falange”, va dir el diputat d'ERC abans de ser interromput.   
Estratègia de la tensió i intoxicació de l’Estat contra l’autodeterminació catalana.  

[Barcelona (República Catalana) 02/08/2017]   
L’AMIC DEL POBLE   

El diputat d’ERC al Congrés espanyol Gabriel Rufán va ser entrevistat abans-d’ahir a ‘Las mañanas de Cuatro’. La periodista Verónica Sanz li va demanar per les concentracions davant la caserna de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia. Rufián, en la seva resposta, va denunciar que ningú no parlava de la presència de membres de la Falange en la manifestació a favor del cos de la Guàrdia Civil.
“S’ha qualificat, i jo respecto enormement el llenguatge periodístic, de partidaris de la Guàrdia Civil, a qui també respecto molt… Home, també estaria bé comentar que hi ha membres de la Falange”, va dir el diputat republicà abans de ser tallat per la presentadora, que li va dir que tenia poc temps i li volia demanar per la suspensió de la reforma del reglament del Parlament de Catalunya.  

Estratègia de la tensió i intoxicació de l’Estat contra l’autodeterminació catalana 
Caserna de la Guàrdia Civil a la barcelonina Travessera de Gràcia. 
El sumari que instrueix el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, titular del Jutjat núm. 13 de Barcelona, sobre les declaracions fetes en actes públics de l'ANC per l'exsenador per ERC Santi Vidal forma part de l’Operació Catalunya de la monarquia espanyola. De moment, en aquest sumari, obert a instàncies del bufet d'advocats de l'exdirector general de l'ONCE i destacat reaccionari ultra espanyol, Miquel Duran, figuren com a investigats el mateix Santi Vidal, Carles Viver Pi-Sunyer (ex magistrat del Tribunal Constitucional del Regne i comissionat per la Transició Nacional de Catalunya) i Lluís Salvadó (secretari d'Hisenda de la Generalitat). Però la investigació en marxa va molt més enllà. Així ho confirmen els interrogatoris que la Guàrdia Civil a la caserna de Travessera de Gràcia, en funcions de policia judicial, ha fet en les últimes setmanes a un grapat d'alts funcionaris de la Generalitat. En dos casos --els del secretari general de Presidència, Joaquim Nin, i el del director general de Comunicació, Jaume Clotet--  els agents de la Guàrdia Civil aprecien indicis de delicte de "sedició", que comporta penes de fins a 15 anys de presó, valoració que, en tot cas, haurà de confirmar el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, del Jutjat núm. 13 de Barcelona.  
Des que es va presentar la denúncia, a finals del passat mes de gener, les diligències judicials que s'instrueixen han estat declarades secretes. En aquest sentit, el periodista Guillem Martínez (del diari Contexto) explica en el seu últim article sobre el procés que el jutge hauria autoritzat, des de fa mesos, que es fessin intervencions telefòniques i de les comunicacions per mail dels principals dirigents secessionistes i, en concret, dels membres del govern català. Els continguts d'aquestes converses i dels correus electrònics poden ser material susceptible d'obrir noves imputacions judicials que afectin la cúpula del Parlament i de la Generalitat en el marc de l’ofensiva repressiva de l’Estat.
La seva filtració als mitjans de comunicació convencionals burgesos unionistes també podria tenir un efecte de guerra psicològica de tipus de contrainsurgència bruta sobre l'opinió pública catalana i internacional. En aquest sentit, el digital OK Diario, molt vinculat al ministeri de l'Interior del Govern espanyol, està difonent aquests dies una conversa enregistrada a Jordi Manyà, ex coordinador del secretariat nacional de l'ANC, on explica alguns dels considerats "secrets" per la maquinària d’intoxicació espanyola i estratègia de la tensió d’Estat contra la direcció nacionalista burgesa catalana en el procés d’autodeterminació nacional. És allò de “ladran, luego cabalgamos”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada