dissabte, 27 de maig del 2017

Interroguen detectius sobre un informe per incriminar Jordi Pujol Ferrusola

Una de les factures de Método 3 pels treballs de recerca de Madeleine McCann.
Van interrogar dos ex detectius de l’agència Método 3 de Barcelona.  
Método 3 va sucar amb la desaparició de la petita Maddie.  
A través del bufet d’advocats Cuatrecasas, es van contractar els serveis de l’agència d’investigació.  
La desaparició de la nena britànica Madeleine McCann a l’Algarve portuguès continua sent un enigma sense resoldre per la policia deu anys després.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/05/2017 
Bolvir (Baixa Cerdanya).-    

Segons un despatx de l’agència EFE els Mossos d'Esquadra van interrogar en comissaria dos ex detectius de l'agència Método 3 de Barcelona als quals l'Audiència Nacional del Regne investiga per si van facilitar a la Policia Nacional espanyola documentació de la qual es va servir la UDEF per elaborar un informe incriminatori sobre l’empresari Jordi Pujol Ferrusola.
Segons va informar un portaveu dels Mossos, l'interrogatori dels detectius Antonio Tamarit i Julián Peribáñez, que van declarar el 2 de febrer davant l'Audiència Nacional del Regne, s'emmarca en una investigació per infracció administrativa de la llei de seguretat privada, davant les sospites que van tenir coneixement de conductes delictives sense comunicar-ho a la policia ni lliurar-li el material incriminatori.
El diari digital El Confidencial informava ahir de l'interrogatori policial autonòmic català als detectius, en què se'ls va preguntar si havien col·laborat amb el comissari Marcelino Martín-Blas, un dels que s'han relacionat amb l'anomenada «Operació Catalunya» i que va facilitar a la Fiscalia i a la UDEF un llapis de memòria amb informació incriminatòria sobre Jordi Pujol Ferrusola.
Els Mossos d'Esquadra van declinar aclarir si van comunicar el seu interrogatori als detectius al jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata, que investiga la possible obtenció il·legal d'informació de la qual es va servir la UDEF per elaborar l'informe incriminatori sobre Jordi Pujol Ferrusola. En aquest sentit, insisteixen que la seva investigació és per possible infracció administrativa de la llei de seguretat privada.

MÉTODO 3 VA SUCAR AMB LA DESAPARICIÓ DE MADDIE  
Llegim a EL TRIANGLE que el cas de la petita Maddie en el seu moment va ser un afer que va adquirir una repercussió mediàtica mundial. Han passat deu anys d’aquella nit del 3 de maig del 2007, quan la petita Maddie, de tres anys, va desaparèixer de l’habitació on dormia amb els seus germans bessons, en un apartament de Praia da Luz, un poble de vacances de l’Algarve portuguès. La família ha mogut cel i terra per intentar trobar la nena. Una legió de policies, detectius, confidents i vidents han aportat les seves tesis i hipòtesis per intentar explicar aquest misteri. Res. La teoria del policia portuguès Gonçalo Amaral, que inculpava els pares d’haver fet desaparèixer el cos de la seva filla, que hauria mort accidentalment a l’apartament, també ha estat descartada.
En l’intent desesperat de trobar una pista, un amic de la família McCann, l’empresari Brian Kennedy, va contactar, el mes de setembre del 2007, amb la coneguda agència de detectius Método 3. El seu director, Francisco Marco, afirmava rotundament que Madeleine estava viva i que havia estat raptada per encàrrec d’una xarxa internacional de pederastes. Aquesta convicció aportava un bri d’esperança als pares i, a través del bufet d’advocats Cuatrecasas, es van contractar els serveis de l’agència catalana d’investigació.
Poc després, en declaracions als mitjans de comunicació, Francisco Marco assegurava, contundent: “Sabem qui l’ha segrestada” i anunciava que la petita Maddie passaria les festes de Nadal del 2007 amb els seus pares. A més, el director de Método 3 afirmava que no treballaven en aquest cas per diners, sinó moguts i commoguts pel drama que passava la família: “Les despeses i una xifra més simbòlica que elevada”, deia en una entrevista publicada a La Vanguardia referint-se als honoraris que havien pactat cobrar.
Segons van explicar públicament els responsables de l’agència, Método 3 va mobilitzar més de vint detectius --en una ocasió van dir que eren 40-- en la recerca de la petita Maddie i, suposadament, van crear un centre de recepció de trucades telefòniques per recollir informació, format per sis traductors (francès, anglès, portuguès, àrab...). Les investigacions per localitzar aquesta trama internacional de pederastes es van focalitzar a Portugal i al Marroc, on, segons la hipòtesi formulada, hauria estat traslladada Madeleine McCann després d’haver estat raptada a l’Algarve.
Però les proves documentals i testimonials que ha recollit EL TRIANGLE demostren que Método 3 va exagerar i que va carregar, durant dos anys, uns honoraris i unes dietes que no es corresponien amb els serveis que va fer en realitat per a la localització de la Maddie. Una prova és el detall d’una factura emesa el 29 de gener del 2008, per 20.619,97 euros, on es recullen les despeses del viatge i estada a Portugal de 14 suposats empleats de l’agència.
A l’hora de la veritat, segons afirmen ex treballadors de Método 3 consultats per EL TRIANGLE, només van ser tres els professionals que, de debò, es van dedicar al cas: ni 40, ni 20, ni 14. Dels suposats traductors, tampoc no n’hi havia ni rastre a les oficines de l’agència, tot i que es van facturar els seus serveis. Un ex comptable de l’agència ha ratificat en una declaració notarial que es van inflar artificialment les despeses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada