dijous, 13 d’abril del 2017

El cabal mínim del Ter, pendent de la pluja del Pasteral en avall

Aigua és Vida diu que, quan no plou, el Ter té més aspecte de rierol que de riu 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/04/2017 
Girona (Gironès).- 

Llegim en la premsa comarcal gironina que els mesuraments del cabal del riu Ter en el seu pas pel pont de la Barca de Girona demostra que el cabal continua depenent de la pluja i no de la gestió que se'n fa.
El portaveu de la plataforma Aigua és Vida diu que amb els mesuraments de la darrera quinzena de març es comprova que el riu té prou cabal només quan plou a partir del pantà del Pasteral (la Cellera de Ter, la Selva): “Si plou del Pasteral en avall, tenim aigua al riu. I si no plou, que és majoritàriament el que passa, doncs aleshores tenim un rierol en lloc d'un riu”.
Les xifres indiquen una nova punta màxima de cabal --des que es fan els mesuraments-- el 25 de març. Amb 197 metres cúbics per segon, és el segon mesurament més cabalós, però va coincidir, novament, amb un episodi de pluges importants.
Els nou dies previs d'aquella quinzena, els mesuraments van estar molt per sota del cabal mínim legal.
En concret, entre un 24,6% i un 28,7% inferior als 4,6 metres cúbics per segon que hauria d'haver-hi en el període, a partir del 25 de març el cabal va tornar a disminuir de manera vertiginosa i es va tornar a estar per sota del mínim normatiu al cap de cinc dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada