dilluns, 20 de març del 2017

372) CRÒNICA TRES-CENTES SETANTA DUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Drets porta a l’ONU la politització de la justícia espanyola i la vulneració dels drets fonamentals dels catalans. 
Els juristes s’han adreçat al Relator especial sobre magistrats i advocats de les Nacions Unides, Diego García-Sayán, sumant-se així a la iniciativa de Jueces para la democràcia i Rights International Spain. 
L'expresident de Societat Civil Catalana a un estudiant de la UAB: “Ja ens veurem. No et passis que després ploraràs”. 
No és la primera polèmica de Josep Ramon Bosch a les xarxes socials. 


 
[Barcelona (República Catalana) 20/03/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

Drets s’ha volgut sumar des de Catalunya a la iniciativa de les organitzacions espanyoles Jueces para la Democracia i Rights International Spain, que han formulat fa poques setmanes una petició al relator especial sobre la independència de magistrats i advocats de l’Alt Comissionat de Drets Humans de l’ONU, Diego García-Sayán, perquè visiti l’Estat i comprovi la greu situació que pateix el poder judicial. Per Drets, la justícia espanyola està sota ingerència política permanent, no es respecta la separació de poders i en el cas català es vulneren els drets fonamentals dels ciutadans a l’hora d’acudir a la justícia, ja que degut a la situació política a Catalunya, s’usa un doble estàndard en funció de les idees de les persones jutjades.
En la denúncia que Drets ha presentat a la Comissió d’Arbitratge, que depèn de la Federació d’Associacions de la Premsa d’Espanya (FAPE), remarquen que ningú al programa va replicar a Inda i que ell en cap moment no s’ha retractat d’aquestes declaracions tot i saber el malestar que han creat tant a Catalunya com al País Basc.
Així doncs, Drets demana al relator de l’ONU que, en la seva visita oficial a l’Estat, inclogui també una visita a Barcelona per poder conèixer de primera mà la crítica situació que pateix la independència judicial a causa del procés democràtic que viu el país. Juntament amb la petició de visita, Drets ha fet arribar a l’ONU l’“Informe sobre la situació política i la violació dels drets fonamentals a Catalunya” que aquest mes de març van presentar 12 entitats catalanes: l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, el CIEMEN, la Fundació Catalunya, la Fundació Congrés de Cultura Catalana, la Fundació Societat i Cultura, el PEN Club, l’ICEC (International Comission of European Citizens), l’ANC, el FOCIR (Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes), Sobirania i Justícia i la Plataforma pel Dret a Decidir, a més de Drets.

DRETS 
L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà. 

L’EXPRESIDENT DE SOCIETAT CIVIL CATALANA SEGUEIX AMB LES SEVES 
L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramón Bosch.
L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, va amenaçar aquest diumenge un alumne de la Universitat Autònoma de Barcelona a través de Twitter. "Ets el 'chulito' de la UAB. Ja ens veurem. No et passis que després ploraràs, 'niñato'.", li va dir. Minuts després, Bosch va esborrar la piulada, però alguns usuaris van poder capturar el missatge.
Bosch va saltar d'aquesta manera quan l'alumne li va recordar amb ironia com va acabar la seva presidència al capdavant de SCC.
Concretament, Bosch va anunciar la seva dimissió al capdavant de SCC el 28 de setembre del 2015 al·legant raons personals. No obstant això, la seva renúncia va arribar pocs dies després que el col·lectiu Drets presentés una querella contra ell afirmant que Bosch havia insultat i difamat personalitats vinculades a l'independentisme.
Segons Drets, Bosch va utilitzar un perfil fals a Facebook amb el nom de Fèlix de Sant Serní de Tavernoles per atacar Artur Mas, Joel Joan, Pilar Rahola, David Fernàndez o Santi Vidal, entre altres. La querella es va acceptar a tràmit, però durant el passat mes de gener, el jutge va arxivar la causa, ja que entenia que "el presumpte" delicte "d'injúries i amenaces" havia prescrit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada