dilluns, 20 de febrer del 2017

350) CRÒNICA TRES-CENTES CINQUANTA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

http://www.directe.cat/imatges/noticies/rajoy-con-rouco.jpg
Rajoy i els Borbons amb Rouco Varela 
El Govern es burla del Congrés de Diputats i dóna més privilegis a l'Església catòlica. 
El PP impedeix que es revisi la no tributació la institució eclesiàstica romana. 
Un ciutadà cors denuncia haver estat humiliat per la Guàrdia Civil al Prat per una estelada. 
Fou escorcollat i portat a una sala de l'aeroport pel sol fet de dur un adhesiu de l'ANC enganxat al portàtil. 
Un ex-coronel irlandès fa un disseny de les possibles forces de defensa d’una Catalunya independent. 
Es posa a la venda 'Política de defensa i estat propi', el primer llibre que teoritza sobre les forces de defensa de Catalunya. 
 

[Barcelona (República Catalana) 20/02/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

L'executiu de Rajoy treballa incansable per donar més força al nacionalcatolicisme espanyol, en aquest cas, el Govern espanyol ha anunciat que no revisarà la situació fiscal de l'Església catòlica malgrat que la Comissió d'Hisenda va aprovar dimecres passat una proposició no de llei que insta a suprimir els privilegis en l'aportació de l'Església catòlica en l'IRPF.
L'objectiu de la proposició no de llei era la de revisar les exempcions fiscals que gaudeix la Conferència Episcopal espanyola en impostos com l'IBI, un repàs que no xoca frontalment amb els acords que el Govern del Regne d’Espanya té amb l’Estat del Vaticà, que al ser entre dos estats, mantenen el caràcter de llei i no poden ser modificats per una proposició no de llei.
La proposta arribarà a Hisenda i Justícia, els dos ministeris afectats. Tanmateix, cap podrà fer pràcticament res mentre que el govern de Rajoy ja avisa que no preveu canvis substancials sobre la fiscalitat de l'Església. De fet, el passat 9 de febrer el PP va votar en contra d'ordenar al Tribunal Constitucional a incloure a l'Església catòlica en la llista d'institucions a fiscalitzar.  

UN CORS HUMILIAT PER LA GUÀRDIA CIVIL AL PRAT PER UNA ESTELADA AL PORTÀTIL
l’ordinador pel qual Claude Lefebvre fou escorcollat 
Claude Lefebvre es va sentir humiliat. Va demanar el nom de l’agent que l’havia escorcollat i interrogat, però no l’hi va voler donar. Es va fixar que allà hi havia càmeres de seguretat enregistrant i espera que amb la denúncia que presentarà aquesta setmana a Còrsega puguin acabar identificant l’agent que el va humiliar pel simple fet de portar una estelada a l’ordinador portàtil. Lefebvre va poder l’avió pels pèls. Un cop a Còrsega va anar a la comissaria per a denunciar els fets. Ara resta pendent de rebre una trucada per a anar a declarar a Bastia. També es va posar en contacte amb el consolat francès a Barcelona, on li va dir que els fes arribar un escrit amb el relat dels fets. Per una altra banda, Roser Farràs s’ha posat en contacte amb el Síndic de Greuges, a qui enviarà el mateix text traduït al català. 

UN EX-CORONEL IRLANDÈS FA UN DISSENY
Política de defensa i Estat propiWilaweb es pregunta si una Catalunya independent ha de tenir forces de defensa? Aquesta és una de les preguntes més polèmiques que ha de resoldre el procés constituent del nou estat català. Amb l’objectiu de debatre aquesta qüestió, demà surt a la venda el llibre ‘Política de defensa i estat propi’, elaborat per diversos autors.
L’obra, publicada per l’editorial Base, és la primera que teoritza sobre les futures forces de defensa de Catalunya. Entre els autors hi ha el periodista Jaume Clotet, l’historiador militar Francesc Xavier Hernández Cardona i l’analista del CEEC David Bajona. El text –expliquen-- vol donar arguments favorables perquè el Principat tingui una política de defensa com la de països europeus d’un pes demogràfic i econòmic similar.
Consideren que és totalment necessari que hi hagi unes forces de defensa catalanes per a garantir la sobirania i preservar la integritat territorial del futur estat independent, però també per a aconseguir-ne el reconeixement internacional. Catalunya, a parer seu, s’hauria d’integrar en organismes com ara l’OTAN i l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació d’Europa (OSCE) i participar en missions transfrontereres per a fomentar la pau i lluitar contra “el terrorisme internacional”.
Política de defensa i estat propi s’estructura en dotze capítols que toquen aspectes molt diferents, com ara el cost de les forces de defensa, el reconeixement internacional, la relació històrica de Catalunya amb l’OTAN, l’encaix entre la democràcia i el món militar i una anàlisi de models europeus diversos. 
Unes forces de defensa amb 24.000 efectius. Un dels capítols més notables del llibre es titula ‘Reflexions sobre la defensa en una Catalunya independent’, on es dibuixa el possible organigrama de les forces de defensa catalanes. N’és autor Dorcha Lee, un coronel irlandès retirat, que considera que el cos hauria de tenir uns 24.000 efectius, dels quals 16.000 serien regulars. Aquesta xifra no inclou els civils que treballin per al Ministeri de Defensa.
Lee creu que les forces de defensa catalanes, per a ser creïbles, haurien de tenir les tres dimensions convencionals: força terrestre, naval i aèria. Alhora, haurien de basar-se en el principi de dissuasió, és a dir, tenir per objectiu fonamental prevenir una agressió armada contra Catalunya.
L’Exèrcit de Terra constaria de dues brigades i cada una tindria divisions internes, com ara tres batallons d’infanteria amb vehicles blindats, un batalló de tancs i un batalló d’artilleria (lleugera de campanya, morters pesants i míssils antiaeris). Les forces navals, segons Lee, haurien de comptar amb una quinzena de naus, entre els quals dues fragates capacitades per al combat marítim, però en cap cas submarins o portaavions. Les forces aèries haurien de comptar amb una setantena d’aeronaus. Lee considera que la tasca més urgent és dotar-se d’un equip de reacció ràpida, format per dos avions de combat, per a defensar l’espai aeri d’una manera immediata en cas de qualsevol eventualitat.
Així mateix, creu que el Govern hauria d’esmerçar en les forces de defensa un 1,2% del PIB, un percentatge similar a la despesa de l’Estat espanyol. De totes maneres, recomana que la despesa avanci progressivament fins al 2%, que és l’objectiu que marca l’OTAN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada