dilluns, 20 de febrer del 2017

Revisen l'absolució de l’agent jutjat per la defunció d’un argentí detingut als calabossos de la polèmica Policia Local de Girona

La família de la víctima, Juan Pablo Torroija, ha presentat recurs al Tribunal Suprem 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/02/2017 
Girona (Gironès).-  

Novament, una cronista de fets criminals, Tura Soler, insisteix avui en el diari convergent EL PUNT AVUI en la notícia sobre la revisió de l'absolució de l’agent de la Policia Local de Girona, que el detingut en un estat anímic de depressió Juan Pablo Torroija, als calabossos d’aquest cos municipal es va suïcidar. “Suïcidi als calabossos de Girona” titula Soler. I afegeix, “a família de Juan Pablo Torroija, que es va penjar a la cel·la quan estava detingut, va presentar recurs al Tribunal Suprem”, sense senyalar en cap moment que la Policia Local de Girona va tractar aquest ciutadà argentí com si fos un petit lladregot quan realment era una persona que aquell moment tenia problemes personals més propis de la medicina que no pas de l’aparell repressiu.  
Segons llegim en l’edició gironina d’aquest diari, el Tribunal Suprem va celebrar la setmana passada la vista pel recurs que va presentar l’advocat Benet Salellas en representació de la família de Juan Pablo Torroija --que el juliol del 2012 va morir als calabossos de la Policia Local de Girona-- contra la sentència de l'Audiència de Girona que va absoldre Francisco J. Cruz Téllez, el policia municipal responsable de la custòdia del detingut. 

QUESTIONAMENT DELS FETS EN UNA VERSIÓ INVERSEMBLANT DEL POLICIA
L'acusació particular, exercida per Benet Salellas en nom dels familiars de la víctima, va demanar una pena de quatre anys de presó per homicidi imprudent i una indemnització de 200.000 euros. La sentència de l'Audiència de Girona, dictada el maig del 2016, va atendre les tesis de la defensa, exercida per l’advocat Carles Monguilod, i va resoldre que l'únic subjecte actiu del fet era el mateix Torroija perquè va ser ell qui, “voluntàriament i sense la intervenció de ningú més, es va llevar la vida”. Però en la mateixa sentència, el magistrat ponent va renyar l'acusat per haver donat una versió inversemblant dels fets quan va assegurar en el judici que no s'havia adonat que Torroija tenia un jersei lligat al coll i als barrots. Aquest qüestionament dels fets remarcats en la sentència va donar peu al recurs, que ara està pendent de resoldre el Tribunal Suprem. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada