dimarts, 21 de febrer del 2017

Enfrontament entre alcaldes convergents

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, demana una delegació de l’Agència Tributària, aconseguida pel també convergent Albert Batalla per la Seu d’Urgell 






 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/02/2017 
Puigcerdà (Baixa Cerdanya).- 

Llegim a EL TRIANGLE que l’enfrontament entre els alcaldes, i companys convergents, s’ha posat de manifest després que el de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Albert Batalla, aconseguís la delegació de la futura Agència Tributària de Catalunya per a la seva ciutat, cosa que obligarà al tancament de l’actual Oficina Liquidadora de Puigcerdà (Baixa Cerdanya) per “la poca població de la comarca”, segons el secretari d'Economia de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó.
EL TRIANGLE ha pogut conèixer que la mesura permetrà als dos treballadors de l’entitat de la capital ceretana poder presentar-se a una pròxima convocatòria pública que tindrà en compte durant el procés de selecció, l’experiència, la formació i els anys treballats pels mateixos. Una circumstància que també es podria donar en el cas de la plantilla actual de les oficines liquidadores situades a Sort i a la mateixa Seu d’Urgell integrada per tres empleats en total.
El model de gestió tributària que es pretén implementar implica la recentralització del servei i de l'atenció als contribuents. Tot i així, durant l’acte de presentació de la futura delegació de l’Agència Tributària de Catalunya a la capital de la Seu d’ Urgell, l’alcalde, el convergent, Albert Batalla, va mostrar la seva satisfacció "per l'impacte en la creació de llocs de treball que això suposarà, a més de la proximitat del servei per als ciutadans".  
De confirmar-se les intencions del departament d’Economia del Govern de la Generalitat de Catalunya, com a màxim es crearien dos nous llocs de treball i, no set com van afirmar Batalla i el mateix Salvador durant la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació. La proposta també representaria un pas enrere pel greuge comparatiu entre ciutadans d’un mateix territori, el pirinenc.
La decisió de la Generalitat respecte al tancament de l’oficina a Puigcerdà ha provocat malestar en el seu alcalde, el també convergent Albert Piñeira, que ha demanat una reunió urgent amb el responsable de la hisenda catalana al que traslladarà els termes de la moció aprovada en un plenari municipal en la qual es demana a la Generalitat "l'adopció d'un model de gestió tributària que permeti mantenir un punt d'atenció a la vila de Puigcerdà per tal que pugui suplir l'atenció personalitzada i en proximitat prestada fins a la data per les oficines liquidadores”. També és previst que en el pròxim ple es demani de manera formal una delegació de l’Agència per a la Cerdanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada