divendres, 16 de desembre del 2016

306) CRÒNICA TRES-CENTES SIS DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La Guardia Civil ha detenido en la ciudad de Segovia a Daniel Fernández Aceña
El sicari dels GAL Daniel Fernández Aceña 
Detenen a Segòvia per gihadista un sicari condemnat per un crim dels GAL. 
Segons la policia, l'home feia de difusió de propaganda d'Estat islàmic i tenia la determinació de cometre un atemptat. 
Forcadell i Atutxa, dos casos sense precedents a la Unió Europea. 
L'Estat espanyol ha impulsat els dos únics processos judicials contra presidents parlamentaris europeus per decisions preses a la cambra. Avui Carme Forcadell ha declarat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència. 

 
[Barcelona (República Catalana) 16/12/2016]  
L’AMIC DEL POBLE  

Segons l’agència EFE la Guàrdia Civil ha detingut a Segòvia un presumpte gihadista com a responsable de tasques de propaganda d'Estat Islàmic i disposat a cometre un atemptat, que havia estat condemnat l'any 1985 per un assassinat dels Grups Antiterroristes d'Alliberament (GAL). El Ministeri de l'Interior ha informat en un comunicat que es tracta d'un element nascut a Irún (Guipúscoa, País Basc), que havia viatjat a zones de conflicte a Afganistan, Síria i Palestina, i la radicalització de la qual era tan extrema que la Guàrdia Civil sospita que estava buscant els mitjans per cometre una acció suïcida contra mitjans de transport. Fonts de la recerca han assegurat que es tracta de Daniel Fernández Aceña, condemnat a 29 anys de presó --dels quals en va complir 18-- l'any 1985, quan tenia 26 anys, per l'assassinat del treballador ferroviari francès Jean-Pierre Leiva a la localitat d'Hendaia (Lapurdi, País Basc Nord). Després de la seva radicalització i conversió, l'arrestat, amb antecendentes psiquiàtrics, va iniciar el seu adoctrinament fins al punt de convertir-se en un actor solitari amb disponibilitat per dur a terme accions violentes. 

Dels GAL a l’Estat Islàmic 
Les fonts han ressaltat que es tracta d'un dels suposats gihadistes més perillosos detinguts pels serveis d'informació de la Guàrdia Civil, encara que els investigadors hauran d'analitzar ara la documentació confiscada per constatar si tenia plans avançats d'atemptat. La seva perillositat ve avalada, han afegit les mateixes fonts, pel seu perfil, ja que ja havia assassinat abans, havia estat a la presó i tenia antecedents psiquiàtrics, entre altres característiques.
Segons un comunicat del Ministeri de l'Interior del Govern espanyol, Fernández Aceña va néixer a Irún (Guipúscoa), havia viatjat a zones de conflicte a Afganistan, Síria i Palestina, i la seva radicalització era tan extrema que la Guàrdia Civil sospita que estava buscant els mitjans per cometre una acció suïcida contra mitjans de transport. No es descarta que l'individu, que era molt actiu a les xarxes socials recolzant les accions terroristes de l’Estat Islàmic a Europa i difonent consignes gihadistes, compti amb la col·laboració de terceres persones. 

Interroguen a un veí de Valsaín 
La Guàrdia Civil està interrogant en un registre domiciliari a un veí de Valsaín (Segòvia) per la seva suposada vinculació amb el gihadista Daniel Fernández Aceña. Fonts de la Subdelegació del Govern espanyol han informat que els agents estan interrogant a aquest home per aclarir si té algun tipus de relació amb els fets, encara que de moment no s'han trobat indicis de la seva col·laboració amb el suposat terrorista. D'altra banda, diversos veïns de la zona han explicat que Daniel Fernández visitava amb freqüència aquest domicili de Valsaín i fins i tot asseguren que mantenia una estreta relació amb aquest home i que creuen que van arribar a conviure durant un temps. Les mateixes fonts apunten que aquest home, "estrany i poc sociable" d'uns 55 anys i amb dos fills, ja havia estat detingut en altres ocasions per tinença de drogues. L'Audiència Nacional l'havia condemnat, al costat de Mariano Moraleda Muñoz, com a membre del comando Jaizubia dels GAL per assassinat amb premeditació i traïdoria, pertinença a banda armada i tinença il·lícita d'armes. Els investigadors estan registrant el seu domicili a la ciutat de Segòvia i un altre habitatge en la localitat propera de la Granja. 

Forcadell i Atutxa, dos casos sense precedents a la Unió Europea 
Maria Eugènia Alegret és la ponent de la Sala Penal del TSJC que va decidir admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra Carme Forcadell i haurà de decidir si l'inhabilita. 

Llegim a DIRECTA que la imputació de Carme Forcadell arran de la declaració del 9-N és un dels pocs casos d'un procediment judicial contra la representant d'un Parlament per una decisió presa a la cambra, almenys a Europa. De fet, l'altre que es coneix no queda massa lluny i també està impulsat per la Fiscalia espanyola. El 2003 es va obrir un procediment judicial contra el president del Parlament basc, aleshores Juan María Atutxa (Partit Nacionalista Basc), i dos altres exmembres de la Mesa, Gorka Knorr (Eusko Alkartasuna) i Kontxi Bilbao (Ezker Batua-Berdeak). Va ser el conegut com a cas Atutxa i el Tribunal Suprem espanyol va imputar i inhabilitar els tres parlamentaris, acusats de desobediència a l'autoritat judicial per no haver dissolt el grup parlamentari de l'esquerra abertzale Sozialista Abertzaleak, il·legalitzat a través de la Llei de Partits. La sentència de 2008 va condemnar-los a penes de multa, d'entre 18.000 i 12.000 euros, i entre un any i un any i mig d'inhabilitació.
Els procediments judicials vinculats al procés polític català són múltiples i afecten tant els municipis, com el Govern i el Parlament català. A més de Carme Forcadell, acusada de desobediència i prevaricació per haver permès la votació del nou full de ruta -les conclusions de la comissió del procés constituent-  malgrat la interlocutòria del Tribunal Constitucional, i que ha declarat avui davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'Estat ha obert 401 procediments contra els ajuntaments catalans. 116 casos per no penjar la bandera espanyola, 106 per impulsar la sobirania fiscal, 58 pel pagament de la quota anual de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), 58 més per obrir el consistori el 12-O i 47 per declarar-se "territori català lliure i sobirà".
Alhora, hi ha vuit procediments per mocions de suport a la resolució de ruptura del Parlament de Catalunya, aprovada el novembre de 2015 i suspesa pel Tribunal Consitucional, després d'acceptar la impugnació del Govern espanyol. Precisament, s'hi suma una denúncia cursada per la fiscalia contra el regidor de Vic Joan Coma Roura, que es va negar a declarar davant l'Audiència Nacional espanyola. Està acusat d'un delicte de sedició per les paraules que va pronunciar en el ple on es va aprovar la moció de suport a la resolució.
L'alcaldessa de Berga Montse Venturós també està acusada --en aquest cas pel PP-- d'un delicte electoral per haver mantingut l'estelada penjada al balcó del Consistori durant les jornades electorals del 27 de setembre al Parlament de Catalunya i del 20 de desembre de 2015 al Congrés espanyol. Després de negar-se a declarar, el passat 4 de novembre va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra i va quedar en llibertat un cop va prestar declaració.
Els primers procediments oberts van ser amb motiu de la celebració del 9-N el 2014. L'expresident de la Generalitat Artur Mas, les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega i, posteriorment, l'exconseller de la Presidència Francesc Homs, estan imputats per delictes de desobediència, malversació de cabals públics i prevaricació administrativa en tirar endavant la consulta.
Recentment, el Consell d'Europa ha retret a l'Estat espanyol a través de l'informe Greco (Grups d'Estat contra la Corrupció), que no hagi impulsat avenços per garantir la independència dels jutges i ha volgut recordar la importància de què el poder polític no interfereixi en el judicial. Forcadell en mans de la jutge Alegret
Maria Eugènia Alegret és la ponent de la Sala Penal del TSJC que va decidir admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra Carme Forcadell i haurà de decidir si l'inhabilita. Alegret és membre de la conservadora Associació Professional de la Magistratura, assessora del Ministeri de Justícia espanyol per a l'elaboració de l'avantprojecte d'Enjudiciament Civil i presidenta del TSJC entre el 2004 i el 2010. Aquell any, la Generalitat va atorgar-li el Premi Justícia de Catalunya.
A més del cas de Carme Forcadell, també va ser la ponent de l'alt tribunal català qui el mes de setembre passat va admetre a tràmit el procés contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9-N.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada