dimarts, 22 de novembre del 2016

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 22 de novembre de 1915 neix al barri de Sants, a Barcelona, l'anarcosindicalista Antoni Valls

Necrològica d'Antoni Valls apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 28 de setembre de 1980
Necrològica publicada a "Espoir"
En la Retirada de 1939 passà la frontera del Pirineu i fou internat durant tres mesos en un camp de concentració, per després retronar al Principat de Catalunya per a intentar trobar la seva companya.  Detingut, va ser empresonat durant 11 mesos al camp de concentració del fort de Sant Julià de Ramis, en la muntanya a 183 metres sobre el riu Ter, i després enviat a fer el servei militar. 



Antoni Valls:  
El 22 de novembre de 1915 neix al barri de Sants, a Barcelona, l'anarcosindicalista Antoni Valls. Des de molt jovenet abraça les idees anarquistes.
Quan l'aixecament militar franquista de juliol de 1936 s'enrolà com a milicià en una columna de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), on lluità fins el final de la guerra.
En la Retirada de 1939 passà la frontera del Pirineu i fou internat durant tres mesos en un camp de concentració, per després retronar al Principat de Catalunya per a intentar trobar la seva companya. Detingut, va ser empresonat durant 11 mesos al camp de concentració del fort de Sant Julià de Ramis (Gironès), en la muntanya a 183 metres sobre el riu Ter, i després enviat a fer el servei militar.
Un cop llicenciat, entrà a formar part de la CNT clandestina que operava a Barcelona. A finals dels anys quaranta, fugint de la detenció, passà novament la frontera. En 1950 era secretari de la Federació Local de La Grand Comba (Gard, Llenguadoc, Occitània) de la CNT-AIT en l'Exili. Posteriorment s'instal·là a Carcassona (Aude Llenguadoc, Occitània), on continuà amb la seva militància.
Antoni Valls va morir el 18 de juliol de 1980, sembla, a Carcassona després d'una hospitalització de 25 dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada