dimecres, 2 de novembre del 2016

«LE PÉCHÉ OGÉMIQUE» (ESPECTACLE BURLESC I CIUTADÀ) A PERPINYÀ

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE A LES 20:30H AL TEATRE DE LA RENCONTRE (CARRER DELS ROMARINS 31, BARRI DE SANT MARTÍ). 
UN ESPECTACLE PER ABORDAR LA QÜESTIÓ DELS OGM DE MANERA LÚDICA. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/11/2016 
Perpinyà (Rosselló).-  

L’espectacle burlesc i de la gent «LE PÉCHÉ OGÉMIQUE» es podà veure a Perpinyà (Rosselló) divendres 4 de novembre,  a les 20:30h, al Teatre de LA RENCONTRE, al carrer Romarins núm. 31, al barri de Sant Martí.
ESPECTACLE PER ABORDAR LA QÜESTIÓ DELS OGM DE MANERA LÚDICA
Espectacle per tots els públics. Durada 1 hora i 15 minuts. Amb Cécile Morel i Étienne Brac. Escrit: Etienne Brac. Col·laboració: Emmanuelle Della Schiava, Cécile Morel. Consells genètics:  Bob-Ali Brac de la Perrière.
Al començament, hi havia Adam i Eva, però el que no diu el Gènesis és que l’home era golafre, covard, vil, insatisfet, arribista. També quan demana una segona poma Eva «parce que farzy oune creux, here, in the middle of mein stomac» es fa sense comptar amb Félix, que s’ha allotjat en la fruita prohibida… Però quina classe d’alquímia va poder afalagar, en aquest instant, les neurones d’un homenet del Paradís que ho tenia tot per ser feliç en la vida? De que ve aquesta enveja diabòlica d’oferir a la ciència l’Edèn com a prat de pastura? Debuta així, en efecte, la fabulosa i terrible aventura de l’Home qui vol crear un món conforme als seus desitjos; tot inventant els «O.G.M.». Un furiós embat, aleshores, s’abat contra Eva, que intenta resistir l’atac de la transgènesi, la corrupció, i on la justícia que fracassa,
Espectacle ciutadà i decapant que afalaga amb ironia els nostres a priori, aguditzant la nostra alerta vers la bio seguretat alimentària i les qüestions ètiques subjacents.
Tot això es abordat en un llenguatge «intermondialista» a través d’un ritme desenfrenat de joc clownesc i descarat, barrejant-hi cants, aconseguint la participació del públic en un procés final delirant.
Aquesta peça de teatre fou representada a la trobada altermondialista de Larzac. També, més de cent vegades a França, a Luxemburg i a Algèria. .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada