dimarts, 22 de novembre del 2016

Ja es troba a Perpinyà el llibre d’Octavio Alberola La révolution, entre hasard et nécessité

La révolution entre hasard et nécessité
El llibre es pregunta si ens haurem de resignar a l’actual regressió, renunciar a desitjar l’emancipació, o, al contrari, ha sonat l’hora de la revolta, de reinventar la revolució  








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/11/2016 
Perpinyà (Rosselló).-  

http://www.atelierdecreationlibertaire.com/IMG/jpg/Alberola-couv.jpgApareix el llibre La révolution, entre hasard et nécessité. d’Octavio Alberola. Éditions de l'Atelier de Création Libertaire, de Lió, han publicat aquest llibre, que a Perpinyà (Rosselló) podem adquirir a la llibreria Torcatis.
La révolution, entre hasard et nécessité, d’Octavio Alberola. Segon l’autor aquest llibre constata que el segle ha estat el segle de les revolucions, les qual que van canviar la geografia i el rostre del món; però l’útil polític que comprenien l’han tornat inutilitzable. La pròpia paraula no es considera aplicable actualment. No es somia en «el matí del Gran Vesprte» i no hi ha altre ordre del dia mundial que el del capitalisme depredador globalitzat.
El llibre intenta respondre a una qüestió: ens haurem de resignar a aquesta regressió, renunciar a desitjar l’emancipació, o, al contrari, ha sonat l’hora de la revolta, de reinventar la revolució. Per això, com Tomás Ibáñez precisa en el pròleg, , Octavio Alberola en comptes redactar un escrit per explicar-nos la seva manera d’entendre l’anarquisme i la revolució prefereix donar-nos aquells elements necessaris per que ens fem una idea de tot això per nosaltres mateixos. En efecte, aquets elements no pertanyent a la teoria ni a la pràctica agafats separadament, però, en canvi, ambdues agafades de manera simultània i indissociable en una manera escrita i viscuda, en la lluita i en la reflexió, s’intercanvien unes a les altres i s’expliquen de manera reciproca en una interacció sense censura.
Situat en els punts precisos on es fusiona la vida i el pensament, els elements biogràfics i les reflexions teòriques s’ entrellacen naturalment per fer-nos sentir, més enllà de les paraules, hi ha allò que ha constituït un dels elements motors del raonament d’Octavio Alberola: el rebuig d’escindir el que es diu i el que es fa.  
El subtítol d’aquest llibre --«Entre hasard et nécessité»-- serveix per poder qualificar l’autor en el seu compromís anarquista, antifranquista i revolucionar en que l’atzar de les circumstàncies no en són forasteres, al contrari, però en la necessitat trobem de seguida que es fa inevitable per qui no vol renegar dels valors subjectes a la justícia en la llibertat.
En definitiva, amb tots equívocs i tots els encerts, els escrits i la vida d’Octavio Alberola són tot plegat testimoni, i per l’exemple, que els éssers humans sempre han d’escollir patir la història o, al contrari, intentar construir-la.  
Atelier de création libertaire 
BP 1186 69202 Lyon Cedex 01 France  
Telèfon: 07 68 93 49 90
Email : [contact@atelierdecréationlibertaire.com] 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada