dimarts, 22 de novembre del 2016

289) CRÒNICA DUES-CENTES VUITANTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Nou cas de discriminació lingüística a la cua per renovar el DNI. 
Un ciutadà lleidatà explica a la xarxa que un policia espanyol el va increpar per demanar informació en català: tot plegat un nou cas de racisme espanyol. 
Esquerra Unida publica una web per localitzar vestigis franquistes. 
A haciendomemoria.org la gent pot veure i informar d'on hi ha elements d'evocació de la dictadura de Franco. 


[Barcelona (República Catalana) 22/11/2016]   
L’AMIC DEL POBLE 

No és una novetat que en les diferents administracions espanyoles es produeixen, cada any, diferents actes de discriminació lingüística per parlar en català. De fet, segons dades de la Plataforma per la Llengua, i que l'entitat va fer públiques a principis d'aquest any, els últims dos anys s'han registrat, almenys, 37 casos a les administracions públiques de l'Estat espanyol. Un fet així va succeir el passat divendres, 18 de novembre, a les oficines de la Policia Nacional a Lleida quan un ciutadà va anar a renovar-se el DNI.
Segons ha explicat la víctima a la xarxa, el policia espanyol va obligar-lo a canviar d'idioma quan ell s'hi va dirigir en català. El ciutadà només va demanar-li informació per poder realitzar un tràmit administratiu però el membre del Cos Nacional de Policia espanyola va respondre-li de "males maneres" per no utilitzar el castellà.
Aquestes vexacions i males maneres per part de funcionaris espanyols, amb abús de poder, de caire netament racista, doncs discriminar una llengua és racisme i la seva prepotència són pròpies de forces d’ocupació que en el cas de Catalunya són el propi Estat i els seus representants.  Per això cal girar la truita d’una vegada i proclamar la República Catalana. 

A haciendomemoria.org la gent pot veure i informar d'on hi ha elements d'evocació de la dictadura de Franco 
Esquerra Unida (EU) ha fet públic una web en la qual es poden localitzar carrers amb noms que fan al·legoria de la dictadura franquista, monuments i d'altres vestigis que recorden els vencedors del Guerra Civil, i que haurien d'haver-se eliminat per la Llei de Memòria Històrica aprovada el 2007.
La web haciendomemoria.org també està pensada perquè la gent denunciï on encara hi ha vestigis de la dictadura dins la geografia espanyola, ja que segons la coalició d'EU la situació que es viu a Espanya és una anomalia "en el context europeu, ja que seria inimaginable que a Alemanya o França permetessin l'existència de carrers dedicats a Hitler, a Vichy o a les SS".
Des de la web, Esquerra Unida afirma que "al nostre país no hi va haver ruptura democràtica amb el franquisme sinó que la transició es va tancar amb un pacte de silenci i una llei d'amnistia". I afegeixen que "s'ha construït un relat del franquisme des d'una posició equidistant que va permetre la cimentació del nostre sistema democràtic sobre milers de fosses comunes".
La formació política diu també que "vivim en una societat que ha banalitzat el franquisme de tal forma que s'incompleixen recomanacions de l'Organització de les nacions Unides (ONU) en matèria d'investigació de crims de lesa humanitat sense que això provoqui una crisi ministerial".
Tot i que la web només fa dos dies que està oberta, ja compta amb desenes de punts en el mapa que assenyalen la ubicació de símbols franquistes, entre els quals hi ha l'avinguda de Francisco Franco a Santiago de la Ribera, a Múrcia, la cristallera amb escut franquista de l'edifici del Banc d'Espanya d'Alacant o l'Àliga Imperial al Cerro de la Virgen de la Cabeza, a Andújar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada