dilluns, 31 d’octubre del 2016

274) CRÒNICA DUES-CENTES SETANTA QUATRE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

20160801130611.jpg
El Tribunal Constitucional avala la reforma legal que li atorga poders per suspendre polítics. 
La vice-presidenta del TC, Adela Asúa, ha dimitit com a ponent de la resolució perquè considera la reforma inconstitucional. 
València i Castelló mostren el seu rebuig a la "investidura il·legítima" de Rajoy. 
El PSOE expedienta als 15 diputats i diputades del no a Rajoy. 
Han rebut una carta on se'ls dóna set dies per presentar al·legacions. 
El corredor Pau Capell explica com li van treure la senyera en plena competició.  “Treu-li la bandera de Catalunya, arrenca-li!”, va cridar un afeccionat. 


[Barcelona (República Catalana) 31/10/2016]  
L’AMIC DEL POBLE 

El Tribunal Constitucional del Regne d’Espanya (TC) ha acceptat els poders coercitius i sancionadors que li atorguen la reforma legal feta pel PP. D’aquesta manera, el tribunal podrà suspendre i apartar aquells càrrecs públics que no acatin i desobeeixin les seves resolucions.
El recurs presentat pels governs de Catalunya i el País Basc contra la mesura l’havia deixat fins ara en suspens. A partir d’ara, després de donar-hi llum verda, el TC podrà fer ús d’aquestes atribucions. 
Tanmateix la decisió d’aprovar la reforma no ha estat unànime i s’ha trobat més dificultats de les esperades. Segons que avança el diari ‘La Vanguardia’, la magistrada basca Adela Asúa --vice-presidenta de l’òrgan-- ha dimitit com a ponent de la resolució perquè considera que és inconstitucional. Asúa s’ha quedat en solitari defensant aquesta posició i serà substituïda per Pedro González Trevijano. 

Més acusacions contra Forcadell 
Les acusacions contra Carme Forcadell per permetre la votació sobre les conclusions de la Comissió del procés constituent es podrien ampliar aviat. També és possible que es presenti una nova querella en contra seva --el TSJC ja en va acceptar una de la fiscalia espanyola el 25 d’octubre--, ja que el Govern espanyol ha presentat un nou recurs sobre la votació.
El president del Govern de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha criticat en un piulet la decisió del TC d’acceptar els poders coercitius i sancionadors atorgats pel PP. El president de la Generalitat ha recordat que “el Consell d’Europa ha qüestionat seriosament la independència del sistema judicial espanyol”.  

València i Castelló mostren el seu rebuig a la "investidura il·legítima" de Rajoy 
https://directa.cat/sites/default/files/styles/fotogaleria_gran/public/lluiso_llorens_001.jpg?itok=Idj1s8zT
Una manifestació convocada per Marxes de la dignitat i 15-M València contra la "investidura il•legítima" de Mariano Rajoy culmina els cinc dies de concentracions davant les Corts Valencianes, contra l'abstenció del PSOE. Segons l'organització, entre 3000 i 5000 persones van recórrer els carrers de la ciutat de València. L'itinerari va transcórrer en un ambient festiu a ritme de batucada i sense cap tipus d'incident. La marxa va començar a les Torres de Serrans i va creuar tota la Ciutat Vella fins a la plaça de l'Ajuntament on es van llegir els comunicats i manifests. Guzmán Chamorro, integrant de Marxes de la dignitat i 15-M, valorava molt positivament la participació de la gent en la marxa i esperava que es reactive la mobilització civil per la lluita pels drets socials, després d'uns anys amb una baixa participació en el carrer. A la manifestació va assistir la comunitat civil, organitzacions socials, col•lectius, partits polítics i sindicats, com ara 15-M, les Marxes de la Dignitat, la PAH, Iaioflaut@s o Intersindical Valenciana. 

El PSOE expedienta als 15 diputats i diputades del no a Rajoy 
El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández 
La Comissió gestora del PSOE ha enviat una carta als 15 diputats i diputades que van trencar amb la disciplina de vot el dissabte, durant el debat d'investidura, i van decidir mantenir el no a Mariano Rajoy. Aquesta notificació demana als diputats i diputades del grup parlamentari socialista que expliquin els motius que els van portar a votar diferent, i trencar amb el dictamen del comitè federal socialista.
Pedro Sánchez ja havia demanat anteriorment a la gestora que respectés el vot d'aquests membres que han decidit “desobeir per consciència”. Tot i això, si bé és cert que en un principi la gestora anava a aplicar una sanció diferent per al PSC, finalment, ha decidit mantenir el mateix procediment per a tots els militants que van saltar-se la disciplina de vot.
El primer cop que el PSC van trencar amb la disciplina de vot, el passat mes de febrer, el PSOE va imposar multes de 600 euros. De moment, les dues diputades independents per Madrid no rebran cap sanció econòmica, ja que no són militants, però sí que hauran de donar explicacions.
El PSOE també ha obert un expedient per als dos diputats de les Balears, Pere Joan Pons i Sofía Hernanz. En aquest sentit Joan Pons ha afirmat que "pagaré amb molt de gust la multa", perquè "he fet un vot de consciència". La resta de diputats i diputades també han rebut la mateixa notificació, que els dóna una setmana de marge per presentar al·legacions. 

El corredor Pau Capell explica com li van treure la senyera en plena competició 
Fotografia: Facebook Pau Capell
Pau Capell 
El corredor català Pau Capell es va veure involucrat en un incident en el transcurs del Campionat del Món de Trail Running de Portugal, disputat aquest cap de setmana a Braga. Capell va córrer representant selecció espanyola i en la seva indumentària lluïa una senyera enganxada a la motxilla. En un dels avituallaments, una persona del públic va cridar en castellà: “Treu-li la bandera de Catalunya. Arranca-li!”. “Era al quilòmetre trenta”, explica Capell. “Jo vaig sortir amb la motxilla amb la bandera espanyola i m’hi vaig posar una petita cinta amb la catalana, perquè jo em sento català”. A l’aturada, un membre de la selecció que ajudava Capell a avituallar-se, va escoltar el crit del públic. “En aquell moment vaig dir que no me l’arrenquessin i em van fer cas, però al següent avituallament me la van tallar amb unes tisores. Em vaig emprenyar una mica, la veritat”, reconeix Capell.
Aquesta era la primera cursa amb el combinat espanyol en què participava el corredor de Sant Boi del Llobregat. En total eren cinc esportistes i Capell explica que es va sentir molt còmode i l’ambient era molt bo. “He anat molt il·lusionat a aquest mundial i tot l’equip s’ha portat extraordinàriament bé”. Tanmateix, reconeix que l’incident de la senyera el va deixar “una mica decebut”. “No era res independentista, simplement era un símbol català perquè me n’hi sento, i no pensava que me la traurien”. I considera que és un fet “totalment polític, no és ni personal ni esportiu. Jo només penso en l’esport, no en la política”. La normativa de la International Association of Ultrarunners (IAU) no especifica que no es puguin dur aquest tipus de símbols durant la cursa. Tampoc ho fa el reglament de la International Skyrunning Federation (ISF), que organitzava la cursa.
De fet, Capell ja ha dit més d’una vegada que li agradaria competir amb la selecció catalana. Aquest estiu va guanyar la prestigiosa cursa de l’Ultra-Trail del Mont-Blanc anomenada Sur les Traces des Ducs de Savoie, de 119 quilòmetres. A la línia de meta, el corredor català va entrar amb la bandera estelada. “Jo he nascut a l’Estat espanyol i al meu DNI hi posa que sóc espanyol, però jo em sento català”, explica Capell. “El problema és que actualment formem part d’un país que és Espanya i per competir amb els millors he d’anar amb la selecció espanyola”. Tot i així, “si Catalunya fos un estat està clar que correria amb Catalunya”. De la mateixa manera s’expressava Pau Capella en una entrevista a VilaWeb. A Portugal, Capell va acabar en la onzena posició i va contribuir així a què la selecció espanyola guanyés la plata al campionat del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada