divendres, 10 de juny de 2016

Moviment contra la Llei Treball. Tothom a la vaga i a sortir al carrer el dimarts 14 de juny.

La CNT educació 66 crida a la manifestació de Perpinyà del dimarts a la plaça de Catalunya. 
Marxa lenta sindicalista ferroviària fins a l’estació de Cervera de la Marenda.  
A causa de la liberalització del transport ferroviari l’estació de Cervera perd un centenar de llocs de treball, segons els sindicats. TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/06/2016 
Perpinyà/Portvendres/Cervera de la Marenda (Rosselló).- 

La CNT educació 66 ha fet una crida a favor de la vaga general del 14 de juny contra Llei Treball i acudir a la manifestació sindical de Perpinyà (Rosselló) a les 10:30h des de la plaça de Catalunya de la ciutat.
Amb la denúncia del fet que ara mateix si és el sector privat qui s’ataca, aviat serà el públic. I es fa una crida a totes i a tots a la mobilització contra la Llei Treball.
La Llei Treball, que és això? Mentre ara el Codi del Treball garanteix els drets de base de les persones assalariades en el temps i les condicions laborals, la paga de les hores suplementàries, etc. Un acord laboral local no es pot signat si no és més favorable a les   assalariades i als assalariats que l’acord del sector. Un acord de sector no es pot signar si no és més favorable a les assalariades i als assalariats que les disposicions de les convencions col·lectives estatals. En canvi, l’article 2 de la Llei Treball liquida aquesta disposició: es tracta de la inversió de la jerarquia de les normes. Un acord menys favorable a les assalariades i als assalariats que els acords de sector o estatal que siguin  signats.
La Llei Treball permet també als empresaris facilitar els acomiadaments econòmics pel fet  que aquesta augmenta els seus criteris; imposa a les assalariades i als assalariats la prolongació i la flexibilitat de l’horari laboral, sobretot a l’augmentar la jornada laboral i fraccionant el temps de repòs obligatori;  trastocant els acords sindicals (especialment quan aquests són favorables a les assalariades i als assalariats) per mitjà d’un referèndum en l’empresa; facilita la reducció del salari tot ampliant els criteris de càlcul a la baixa per l’activitat de l’empresa; restringint les possibilités d’intervenció de la medecina del treball…
Es tracta quasi exclusivament de mesures susceptibles de degradar les condicions de treball de les assalariades i dels assalariats.

Educació, directament tocada 
Nombroses persones de l’Educació tenen contractes en precari (del tipus CUI, CDD). Alguns inclús són vacants (agents tècnics, AVS, personal administratiu, personal d’animació… ). Fins i to alguns d’aquests contractes són de dret privat. Així, hi ha gent a l’Ensenyament que queda afectada per aquesta llei.

Els funcionaris en el punt de mira del Govern 
La lògica de la Llei Treball ja es troba present en l’informe Laurent sobre la funció pública, informe que Manuel Valls ha intentat amagar en vistes davant el ressò de la contestació actual. Segons aquest informe, el funcionari treballa una mitjana de quinze dies menys que les persones assalariades en el sector privat. La conclusió és simple: caldria allargar el temps de treball dels funcionaris. Una ATSEM, segons l’informe, treballa 1.553 hores a l’any. Segons l’informe, caldria suprimir al menys una setmana de les seves vacances…
Les mesures preconitzades tenen equivalents en la Llei Treball: reducció de les vacances (supressió de la recuperació del RTT en cas de baixa per malaltia, supressió de les vacances suplementàries pels dies fraccionats); allargament del temps de treball (els temps de pausa i pel dinar no seran comptats en l’horari laboral);  reducció de les autoritzacions especials d’absència per defunció d’una persona propera, per un infant malalt, etc.; reducció de les remuneracions (actualment un temps parcial del 80% és remunerat el 85,7% del tractament ple i un temps parcial del 90% és remunerat el 91,4%; l’informe preconitza revenir a una estricta  proporcionalitat; com són les dones les persones que majoritàriament necessiten més temps parcials seran elles les primeres perjudicades).
La CNT crida a totes i a tots anar a la vaga i sortir al carrer el dimarts 14 de juny.
Col·lectivament cal organitzar-se i cal combatre contra aquestes regressions de les condicions laborals que afectaran en primer lloc les persones que treballen en precari i les persones de la categoria C en l’Educació. Aquest Govern intenta imposar aquestes mesures regressives a  cops de 49.3, de porres i de condemnes. Ne s’ha de deixar fer-ho.  

Marxa lenta sindicalista ferroviària fins a l’estació de Cervera  
Sortida avui de l'operació cargol davant El Centre del Món, a Perpinyà 
Aquet divendres al matí personal ferroviari ha fet una marxa lenta, dita de cargol, a la carretera per la Costa Vermella des de Portvendres a l’estació de Cervera de la Marenda (Rosselló). Trenta persones del sector ferroviari en vaga, per mitjà de vint automòbils, han sortit a les 8:30h de l’estació de Perpinyà (Rosselló). Han arribat a Portvendres par la 2 X 2 vies i han transitat a  ralentí en el trajecte a Cervera a fi d’alterar la circulació. Les i els ferroviaris en vaga han arribar a Cervera a l’entorn de les 10 del matí.
A través d’aquesta acció, les i els vaguistes volen denunciar la situació problemàtica en la que es troba l’estació de Cervera de la Marenda. "El futur de l’estació es troba en perill --explica Julien Berthélémy, de la CGT--, des de l'obertura del transport ferroviari a la concurrència, amb la seva liberalització en 2010, s’ha perdut més del 60% du trànsit ferroviari. I per postres, el  Govern ara vol suprimir el tren de nocturn París-Cervera. Això fa que en deu anys l’estació de Cervera hagi perdut un centenar de llocs de treball".
Mra també: 
[http://www.cnt-f.org/cnt66/spip.php?article1264]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada