divendres, 10 de juny del 2016

Comença una Eurocopa marcada per les mesures de seguretat i les vagues

Patrulla mixta hipano-francesa al TAV a Figueres 
El Govern francès manté l'alerta màxima durant l'Eurocopa.  
Treballadors d'alguns serveis públics s'han declarat en vaga i els sindicats han convocat dues vagues generals, la primera el 14 de juny. 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/06/2016 
Perpinyà (Rosselló).-  

París, blindat 
Avui comença l’Eurocopa, la principal competició de seleccions de futbol de l’àmbit europeu. L’hexàgon acull fins el 10 de juliol els vint-i-quatre millors equips del continent en nou seus diferents. El partit inaugural es disputa aquest vespre a l’Stade de France de París. S’hi enfronten la selecció amfitriona i Romania. Espectacle i futbol a banda, de l’Eurocopa se’n destaquen les fortes mesures de seguretat i les vagues als serveis públics.
Treballadors d'alguns serveis públics s'han declarat en vaga (SNCF, Metro, Air France, benzines i altres)  i els sindicats han convocat dues vagues generals, la primera dimarts 14 de juny.
El Govern francès ha decidit de mantenir el nivell d’alerta màxim i preveu un desplegament policíac inèdit durant la competició. En total, es mobilitzaran uns 90.000 agents entre policies, gendarmes i militars. Voluntaris i efectius de seguretat privada també hi col·laboraran. A Lió, una de les seus, s’han organitzat simulacres d’atemptat.
Preocupen especialment les zones habilitades per a acollir els afeccionats --anomenades Fan zones­–, perquè es preveu que s’hi concentrin més de 100.000 persones. Tanmateix, les autoritats franceses han fet campanya perquè els afeccionats visitin les zones habilitades.
El president de la República, François Hollande, diu “L’amenaça existeix i continuarà existint durant molt de temps, de manera que cal prendre mesures perquè l’Eurocopa sigui un èxit”.  Més enllà del desplegament policíac, el Govern ha prohibit que els bars instal·lin pantalles a les terrasses per a seguir els partits de futbol. Segons el ministre d’Esports, Thierry Braillard, les reunions de persones al voltant d’una pantalla són un objectiu fàcil per a possibles atacs.
Aquesta setmana, els serveis de seguretat ucraïnesos han detingut un ciutadà francès d’extrema dreta que volia travessar la frontera polonesa amb un gran arsenal amagat. El sospitós és acusat de planejar una quinzena d’atemptats en territori francès durant l’Eurocopa contra mesquites, sinagogues i llocs de futbol. En una furgoneta, hi transportava 125 quilos de dinamita,  uns quants detonadors, cinc fusells d’assalt Kalàixnikov, dos llançagranades i molta munició.
El 13 de novembre París va ser objecte d’un seguit d’atemptats que van deixar un total de 130 morts i més de 350 ferits. Un dels objectius dels atacants, membres d’Estat Islàmic, va ser precisament l’Stade France --seu del partit inaugural i de la final--, on es disputava un amistós entre les seleccions de França i Alemanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada