dimecres, 6 d’abril del 2016

124) CRÒNICA CENT VINT-I-QUATRE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

García Albiol s’ha reunit amb els representants dels terratinents catalans
La diputada d’ERC i ex-refugiada Ana Surra posa en evidència Rajoy al Congrés espanyol  “Senyor Rajoy, jo vaig ser refugiada. Això no és cap malaltia, no s'encomana pas”
Axier Lopez, primer periodista multat amb la llei Mordassa espanyolaVa penjar les imatges d’una actuació policial al seu compte de Twitter


[Barcelona (República Catalana) 06/04/2016] 
L’AMIC DEL POBLE  
 
Xavier García Albiol, president del Partit Popular de Catalunya, s’ha reunit amb els responsables de l’Institut Agrícola de Catalunya, fins no fa massa conegut pel nom d’Institut Agrícola Català de Sant Isidre (IACSI), que representa als terratinents catalans. L’IACSI, fundat el 1981, és l’associació agrària més antiga d’Espanya i, històricament, va jugar un paper clau en la defensa dels interessos dels grans propietaris rurals, especialment durant la dictadura de Primo de Rivera, la Segona República i la dictadura franquista. Des de la recuperació de la democràcia, s’ha convertit en una entitat que presta serveis als propietaris rurals i que programa cursos de formació. Des de 1994, o sigui, des de fa 22 anys, la presideix Baldiri Ros, que va ser qui va rebre García Albiol i la també diputada popular Marisa Xandri al palau Fiveller, a la plaça de Sant Josep Oriol. Albiol se sentia tan bé al palauet que va penjar la foto al seu Twitter. 

“Senyor Rajoy, jo vaig ser refugiada. Això no és cap malaltia, no s'encomana pas”  
La diputada d’ERC al Congrés espanyol Ana Surra, d’origen uruguaià, ha fet una intervenció a la cambra que ha tingut un gran impacte. Durant el debat sobre la posició del Govern espanyol en relació amb la crisi de refugiats, ha dit aquestes paraules, que han posat en evidència Rajoy: “Senyor Rajoy, jo vaig ser refugiada. Això no és cap malaltia, no s’encomana pas. És una situació administrativa. Som persones, homes, dones i nens, que en un moment de la vida tenim una situació administrativa i en un altre moment una altra. Avui la meva situació administrativa és ser diputada de Catalunya; sóc catalana i diputada de Catalunya. I construeixo, juntament amb molta més gent, una república lliure, democràtica i en pau”. 

Axier Lopez, primer periodista multat amb la llei Mordassa espanyola  

Fotografia per la qual el periodista ha estat multat 
El periodista de la revista basca ‘Argia’, Axier Lopez, ha estat multat per haver difós al seu compte de Twitter imatges del moment de la detenció d’una jove a Eibar. La multa imposada per la Subdelegació del Govern espanyol a Guipúscoa es basa en la llei de seguretat ciutadana espanyola, Llei Mordassa, que preveu multes entre 100 i 600 per enregistrar la Policia. La Subdelegació del Govern espanyol a Guipúscoa va denunciar el periodista argumentat que Lopez havia difós les imatges de la intervenció policial “sense autorització” i que “a través d’aquestes imatges es possible la identificació dels agents, amb el risc d’identificació pública  per als funcionaris”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada