dijous, 21 de gener del 2016

69) CRÒNICA SEIXANTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Efectes col·laterals de la negociació CUP-CC i Junts pel SÍ: dissolució del Col·lectiu Drassanes.  
Un eurodiputat espanyol demana al Parlament Europeu que actuï contra les “barbaritats antidemocràtiques” de Catalunya. 
Enrique Calvet ha fet arribar una carta als diputats espanyols denunciant la “trepitjada de drets civils” a Catalunya. 
Josep Manel Busqueta: “Antena 3 és patètic” .
L'exclusiva d'Antena 3 esdevé viral sobretot per la reacció dels presentadors de la cadena mentre es passava el reportatge. 
El 'viatge secret' de la CUP i Podem a Veneçuela que Anna Gabriel va explicar en un article. 
L'avui diputada de la CUP-CC i els membres de Podem van acudir a Veneçuela a un fòrum d'intel·lectuals i artistes en defensa de la humanitat, en el desplaçament ara 'descobert' per Antena 3. 
Mitjans espanyols converteixen una cançó popular catalana en una amenaça contra el rei .
El regidor de la CUP Josep Garganté va pronunciar un fragment d'una cançó de Mesclat en una comissió de l'Ajuntament de Barcelona: “Si el rei vol corona, corona li darem: que vingui a Barcelona i el coll li tallarem”.



[Barcelona (República Catalana) 21/01/2016] 
L’AMIC DEL POBLE 

El Col·lectiu Drassanes va decidir  dilluns passat la seva dissolució com a organització. Consideren que l’acord assolit per la majoria parlamentària sorgida de les urnes el 27 de setembre obre un camí sense aturador cap a l’assoliment de la República Catalana Independent en la part de la nació catalana que actualment constitueix la Comunitat Autònoma de Catalunya. Aquesta dissolució correspon a la ruptura entre la majoria de components del grup d’opinió, que va optar per exigir que Artur Mas fes un pas al costat, i Carles Castellanos junt amb altres membres del Col·lectiu Drassanes i també de Poble Lliure que fins al darrer moment van defensar dins la CUP i d’aquesta tertúlia barcelonina la investidura del fins ara president en funcions de la Generalitat. La retirada de Castellanos i altres militants de Poble Lliure de pertànyer al Col·lectiu Drassanes ha precipitat finalment aquesta dissolució.

Enrique Calvet ha fet arribar una carta als diputats espanyols denunciant la “trepitjada de drets civils” a Catalunya 
L'eurodiputat espanyol Enrique Calvet, ex membre del partit unionista UPyD i ara polític independent, ha denunciat al Parlament Europeu la "trepitjada de drets civils" a Catalunya. L'europarlamentari espanyol ha fet arribar una carta dirigida a la resta de diputats espanyols recordant que "les sentències del Tribunal Constitucional i la dels tribunals de justícia s'incompleixent impunement". Segons Calvet, "ningú se'n recorda dels drets civils dels espanyols" i mostra el seu "disgust amb el Parlament Europeu" per no haver manifestat com ho ha fet "sobre la conclusió de drets civils i llibertats" en països com Hongria, Polònia o Dinamarca. Calvet ha assegurat que "al costat del que passa a Espanya, o en algunes zones, el que passa a Dinamarca és pura poesia". La carta no arriba a mencionar explícitament Catalunya i el procés sobiranista, però l'eurodiputat aprofita per carregar contra la immersió lingüística assegurant que "a Espanya s'impedeix als nens a estudiar en l'única llengua comuna constitucional" i que, a més, "les autoritats munten "escratxes" a la porta de les famílies que no comulguen amb la ideologia". El diputat Enrique Calvet conclou que tot plegat són "barbaritats antidemocràtiques que queden impunes" i insta el Parlament Europeu a posicionar-s’hi perquè "els espanyols mereixen la mateixa preocupació i activisme".
Josep Manel Busqueta ha carregat contra el reportatge que Antena 3 va emetre ahir on s’oferien unes imatges en exclusiva en què es veia Anna Gabriel i membres de Podem agafant un avió del govern veneçolà. El fins ara diputat de la CUP-CC ha dit en una entrevista a RAC1 que el muntatge organitzat per Antena 3 li sembla “patètic [venint] d’un mitjà que vol ser seriós”.  Busqueta ha alertat de “la forma en què s’enfoca la informació”, on es barregen termes com “Veneçuela, terrorisme i antisistema”. De fet, el reportatge barreja el chavisme amb Podem, la CUP, independència catalana -de rebot- i ETA. Busqueta, que en certa mesura podria quedar esquitxat per la informació com un dels homes forts de les connexions amb Caracas, ha dit que “no tenia ni punyetera idea d’aquest viatge de l’Anna Gabriel”, però “que tenim simpaties amb Veneçuela no ha de sorprendre ningú”. L’exclusiva de la cadena privada espanyola ha causat un gran rebombori a les xarxes socials, ja que molta gent els ha acusat de manipulació i de ser la caverna mediàtica al servei del PP. L'episodi encara ha agafat més volada a Twitter perquè s'ha filtrat un vídeo en què els presentadors de l'informatiu de la cadena, mentre s'estava passant el reportatge, deien, entre riallades: "Nos van a dar, pero bien!". L'etiqueta #nosvanadarperobien és Trending Topic a l'Estat.
Aquesta intoxicació de la cadena Antena 3 podria ser una mostra de la retirada dels denominats serveis americans, com ara CIA o altres, del seu suport a Convergència com una força contrarevolucionària al Sud d’Europa de que gaudia en el marc imperialista occidental des del temps de la seva fundació per Jordi Pujol. Amb aquest estúpid atac a la CUP-CC per mitjà del partit d’extrema esquerra OSAN Endavant es vol comprometre el govern de Junts pel Sí, com si el pacte CUP-CC i Junts pel Sí fos un “regal enverinat” chavista a la burgesia nacional catalana.

El 'viatge secret' de la CUP i Podem a Veneçuela que Anna Gabriel va explicar en un article  
Un cartell de l'encontre, celebrat l'any 2014 a Caracas
L'informatiu d'Antena 3 d'ahir dimecres al vespre va anunciar que posseïa en exclusiva les imatges que provarien la relació de Podem, la CUP i ETA amb el règim veneçolà presidit per Nicolás Maduro. El tremend document consistia en unes imatges de la diputada cupaire Anna Gabriel Sabaté i alguns membres de Podem de Castella-la Manxa pujant a un avió a l'aeroport de Barajas amb destinació a Caracas. El suposat secretisme del viatge que El Mundo ha portat avui la seva portada era tal que Anna Gabriel va deixar escrit tot el que es va fer en la trobada en un article publicat originalment a la revista ONGC. La jornada a la qual va assistir la representant de la CUP es deia Trobada de la Xarxa d'intel·lectuals, artistes i moviments socials en defensa de la humanitat (La Red). La cadena Telesur explicava al desembre de 2014 que aquesta trobada internacional es va celebrar a la Galeria d'Art Nacional de l'11 al 15 de desembre. L'esdeveniment, organitzat pel Govern de Veneçuela, va comptar amb la participació de més de 300 representants de tot el món. Gabriel va assistir al costat de María José Aguilar (Podem) al fòrum que duia per enunciat "Crisi migratòria com a expressió de la crisi del capitalisme, un atemptat contra els drets humans". Així mateix, van formar part del mateix James Cockcroft, professor de la Universitat de Nova York; el sacerdot catòlic d'origen nicaragüenc Miguel D'Escoto, que va arribar a ser president de l'Assemblea General de les Nacions Unides, i l'exsenadora colombiana Piedad Cordoba, entre moltes altres.
La trobada multidisciplinar va comptar fins i tot amb representació de la revista d'informació espanyola Pikara Magazine. Un dels assistents al fòrum va ser Berta Oliva, activista hondurenya que va rebre del govern d'Holanda el premi Tulipa dels Drets Humans l'any 2010. Entre la resta d'assistents de l'Estat espanyol destaquen l'escriptora i professora de Filologia de la Universitat de Santiago de Compostel·la Teresa Moure, que també va publicar un article a Sermos Galiza sobre la trobada, i el politòleg Carles Badenes.
Anna Gabriel va deixar escrit fins i tot el moment en què van deixar el país: "marxàvem de Veneçuela just en el moment en què s'iniciaven les vacances de Nadal, i enrere deixàvem mirades de Sud, de persones que ens agraïen la visita, que alçaven el puny i que ens transmetien una sensació de les que posen la pell freda; un cop finalitzades les vacances de Nadal, totes afirmaven que tornarien les guarimbas". Es pot consultar tot el programa de la ‘Trobada de la xarxa d'intel·lectuals, artistes i moviments socials en defensa de la humanitat’.

El regidor de la CUP Josep Garganté va pronunciar un fragment d'una cançó de Mesclat en una comissió de l'Ajuntament de Barcelona: “Si el rei vol corona, corona li darem: que vingui a Barcelona i el coll li tallarem” 
Alguns mitjans de l’Espanya Negra han posat el punt de mira en la CUP-CC. Ahir l’atac el va rebre la diputada Anna Gabriel, que Antena 3 relacionava amb “l’entorn d’ETA”, i avui ha estat el regidor per la CUP de l’Ajuntament de Barcelona Josep Garganté. En una intervenció seva en una comissió que tractava de la retirada de la medalla d’or de la ciutat a Cristina de Borbó, Garganté va recitar un fragment d’una cançó popular catalana que diu: “Si el rei vol corona, corona li darem: que vingui a Barcelona i el coll li tallarem”. Arran d’això, alguns mitjans  han posat el crit el cel, especialment el diari ABC, que ha titulat la notícia així: ‘El portaveu de la CUP a Barcelona amenaça el rei’. El diari La Razón també parla d’amenaça i titula: ‘Un portaveu de la CUP amenaça el rei: ‘…i el coll li tallarem’.
Josep Garganté ha explicat com va succeir l’escena: “És una cançó popular sense més importància. La gent si vol la pot mirar a YouTube. De fet, en la meva intervenció només havia recitat el primer tros: “Si el rei vol corona, corona li darem”.”  
Després, el regidor de Convergència Joaquim Forn va interpel·lar Garganté i li va demanar ”una corona d’espines”. “Vaig aprofitar el segon torn de preguntes --diu Garganté-- per acabar de dir tot el tros de la cançó: “Si el rei vol corona, corona li darem: que vingui a Barcelona i el coll li tallarem”.”  

Els orígens
El vers que va citar Josep Garganté fa referència a una cançó de Mesclat que va publicar en un disc homònim. El tema musical recorda els tres segles de sotmetiment borbònic i té per tornada la frase pronunciada per Garganté. L’exconseller d’Ensenyament de la Generalitat Josep Bargalló explica en un apunt al seu bloc que aquest fragment té l’origen en una cançó de taverna de Torredembarra que entonaven els pescadors durant les primeres dècades del segle XX. Feia així: “Si la reina vol corona, corona li darem. Que vingui a Barcelona i aquí la pelarem”. Bargalló concreta que no se sap amb seguretat si la cançó es refereix a Isabel II, reina espanyola entre el 1833 i el 1868, o bé a Maria Cristina d’Habsburg-Lorena, esposa d’Alfons XII, que fou rei d’Espanya entre el 1879 i el 1885.
Per la nostra part, a vegades per sopar quan érem infants una besàvia ens feia cantar aquest vers després de cantar La Marsellesa, en la versió catalana d’Anselm Clavé. La versió del vers era: “Si la reina vol corona, corona li darem. Que vingui a Barcelona i el coll li tallarem”. Ella deia que la cançó feia referència la reina regent i enemiga de la República, Maria Cristina d’Habsburg-Lorena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada