dijous, 21 de maig del 2015

Un jutjat de la Bisbal d’Empordà fa desallotjar a demanda de CAIXBANK el mas Àngela

entorn de Vilopriu
Aquesta masia de Gaüses s’havia recuperat feia 8 anys i amb la seva ocupació rural mantenia en bon estat l’entorn forestal en aquest límit del Baix amb l’Alt Empordà 
 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/05/2015 
Gaüses/Vilopriu (Baix Empordà).- 

Aquest matí, a las 9, el cos dels Mossos d’Esquadra han desallotjat el mas Àngela a Gaüses (Vilopriu, Baix Empordà), a poca distància de l’estació de RENFE de Camallera (Alt Empordà, docs el mas es troba als límits del Baix amb l’Alt Empordà.  Es tracta d’una masia magnífica que feia 8 anys que s’havia ocupat i restaurat per la gent ja que durant un temps d’abandonament del càmping que hi havia a la finca, de dues hectàrees de bosc, havia estat saquejada i furtats molt d’elements, com ara reixes i alguns carreus. La gent que hi viva conreava horts i mantenia l’entorn arranjat per impedir el pas dels incendis forestals que pateix aquest territori. I just quan la mateixa Generalitat avisa de la sequera al terraprim de l’Empordà i el perill del foc un jutjat de la Bisbal d’Empordà envia els Mossos d’Esquadra a fer fora les persones que amb la seva feina del dia a dia podien aturar incendis forestals, especialment en un bosc a tocar la via fèrria de RENFE. 
Aquest desallotjament impostat per CAIXABANK comportarà un immediat saqueig i possible enfonsament de l’edifici, cosa que a més d’una actitud de prepotència bancària respon a la manca de manteniment del patrimoni històric col·lectiu, com ara aquesta masia empordanesa, en que la banca segueix la lògica criminal del masclisme: “abans morta que la dona d’un altre”. 
Així anem!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada