dimarts, 24 de març del 2015

Jornada el dissabte 28 de març al mas Àngela contra el seu desallotjament

CAIXABANK vol desallotjar el mas Àngela, situat entre Camallera i Gaüses. 
Un projecte autogestionat d’agricultura ecològica i habitatge col·lectiu.
 










TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/03/2015 
Gaüses/Vilopriu (Baix Empordà).- 

El mas Àngela, a Gaüses (Vilopriu, Baix Empordà), situat en el camí que hi, arran la via del tren, entre l’estació de Camallera (Alt Empordà) i Gaüses (Vilopriu, Baix Empordà), porta ocupat 8 anys llargs, des de  2006.El propietari mai es va oposar aquesta ocupació, s’explica en un comunicat de la gent afectada pel desallotjament que vol fer CAIXABANK, al contrari, aquest animava la gent que hi vivia a quedar-s’hi en aquet espai preciós --us podem assegurar--, abans utilitzat com a càmping, amb piscina, i hectària de terreny, gran part bosc, que podem contemplar des del tren quan fem el trajecte des de Sant Jordi Desvalls (Gironès) a Camallera. 
L'estiu passat CAIXABANK va aconseguir expropiar la finca a través de la immobiliària Building Center després de un llarg procés judicial contra el propietari i ara intenten fer fora als joves que porten anys mantenin i donant vida al mas Àngela. El seu interès és clar, el banc amb l’immobiliària posen a la venda la finca i per no haver-hi càrregues laterals volen desallotjar la gent que fa el manteniment del mas per poder especular amb la finca --es parla d’un valor d’un milió d’euros--.  
CAIXABANK va entrar una denúncia per usurpació davant el Jutjat de la Bisbal d'Empordà contra els ignorants ocupants de mas Àngela, el que va portar a la situació d’haver de declarar  un dels habitants el passat 18 de desembre. La jutja va decidir no obrir un nou judici contra els joves residents per tractar-los com si es tracti d’uns "trastos ignorats" a la finca i desallotjar-los mitjançant la mateixa sentència d’expropiació contra l’antic titular propietari expropiat, vulnerant d’aquesta manera el dret individual a la protecció de l’habitatge.
Així, la primera ordre de desallotjament per part del Jutjat corresponent de la Bisbal va arribar per sorpresa el passat 24 de febrer, però els advocats van aconseguir en l’últim moment que no  s'executés aleshores tot deixant entre un i dos mesos per traslladar les seves pertinences i mudar-se a un altre espai. 

Un projecte autogestionat d’agricultura ecològica i habitatge col·lectiu
Mas Angela es un projecte autogestionat d’agricultura ecològica i habitatge col·lectiu, format per set persones, a més de tres cabres, una dotzena de gallines, tres gossos, un gat i altres animals i plantes salvatges.  
Com espai d’habitatge hi ha una antiga masia, amb elements d’interès arquitectònic i històric, a més un segon edifici amb els lavabos del càmping, a més hi ha una caseta –autoconstruïda-- per a les cabres, un galliner i una altra caseta amb forn de llenya per fer el pa. 
També hi ha dues àrees d'horts ecològics, que serveixen per autogestionar el consum propi de verdures i fruites fresques, i el que sobre de les collites serveix per fer intercanvi amb gent veïna dels entorns. A més a més es s’han organitzat diversos tallers i s’hi ha van fet trobades ecològiques de la Cooperativa Integral Catalana en Mas Angela fa dos anys.
En temps de crisi econòmica, com ara, provocada pels mateixos bancs no es pot permetre que CAIXABANK desallotgi aquestes persones joves que han consolidat en vuit anys un projecte autogestionat ecològic per a la seva pròpia subsistència i com alternativa al sistema existent, que consideren “podrit fins els fonaments”, segons llegim en el seu comunicat, i que “ja ha deixat milers i milers de persones sense habitatge!”.
Al seu criteri, que compartim, els bancs  “només causen danys a la població a través de la seva impune actuació especulativa, corrupta i d’assessorament mafiós!!!”.
Per tot això, se’ns convida --a totes les persones dignes,siguin veïnes, amigues o companyes-- a solidaritzar-nos amb el projecte del mas Àngela i les persones que viuen.
“Cridem a la resistència contra aquet procés d’interès econòmic especulatiu de CAIXABAMC i defensar-nos des de la nostra banda col·lectivament amb els espais autogestionats!”, ens recorden tot anunciant que el dissabte 28 de març gaudirem d’una jornada contra el desallotjament i un concert.
En el comunicat s’exposa que “a CAIXABANK els convidem a abstenir-se de desallotjar els habitants(es) de mas Àngela i dels demés espais autogestionats amenaçats de desnonaments o desallotjaments pels seus interessos econòmics especulatius! 
VISKA MAS ANGELA! 
VISKA LA OKUPACIÓ DE ESPAIS ABANDONATS! 
VISKA EL KAOS KREATIU QUE DESKOMPENSA EL SISTEMA ACTUAL DE  L'ORDRE MUNDIAL!   
NO ALS DESALLOTJAMENTS I DESNONAMENTS!”. 

Programa de la jornada del 28 de març al mas Àngela 
12:00h Creació d’un mural antidesallotjaments.
15:00h Menjador popular vegà. 
17:00h Debat sobre ocupació rural.
21:00h Concert Punk-Hardcore amb SUPONGO CARINYO; L'AUTISTA PUNK i SEUS ADHERITS; RATA KASK; VISCERAL INFECTED i A GRITOS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada