dissabte, 9 de maig del 2015

Quan les fires de Santa Creu de Figueres acaben com el Rosari de l’Aurora

El camió de gran tonatge i el vehicle de Matabosch davant la plaça Catalunya
Matabosch nega haver ferit un agent i acusa de lesions la Policia  Local. 
El director del Festival del Circ admet que no li van donar permís però nega haver causat cap caos al trànsit.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/05/2015 
Figueres (Alt Empordà).- 

El director del Festival del Circ de Figueres, Genís Matabosch, ha negat haver agredit un agent de la Guàrdia Urbana de Figueres dijous quan es va enfrontar a la policia perquè no el deixaven carregar la carpa del circ amb un camió perquè no havia demanat permís. Assegura que l'agent policial que ha requerit assistència mèdica ha intentat retenir-lo obrint la porta del cotxe quan estava en marxa agafant-lo tan fort del braç que va haver d'anar a urgències pels hematomes soferts i pel fort dolor. També ha negat que el camió hagi quedat encallat i diu "no entendre" perquè una operació que es va fer dimarts "amb total normalitat", el dijous no es va autoritzar. Matabosch posarà el cas en mans dels seus advocats perquè s'ha atacat contra la seva honorabilitat. 
Segons testimonis i la versió municipal, Matabosch es va negar a fer marxar un tràiler; es va posar a dins el cotxe davant el camió. El trànsit es va col·lapsar fins que va accedir a baixar del cotxe. Se l'han denunciat per desobediències greu i per la lesió a un agent.
La versió de Matabosch és molt diferent i, a més, es queixa que una dotzena de camions han anat retirant els materials del circ sense problema, fins i tot en dimarts, també dia de mercat. Ell diu que ho va comunicar a l'inici a l'Ajuntament i dijous no se li va donar permís cosa que diu no entendre.
Sobre l'incident, atribueix el col·lapsa a un camió mal aparcat que en aquell moment descarregava en un supermercat de la plaça i impedia el pas. Va intentar que el conductor d'aquest camió mogués el vehicle, i llavors diu que un agent policial "fora de sí" el va increpar i va impedir que el xofer del camió el mogués per facilitar el pas. Quan finalment va poder avançar, un segon agent de la Guàrdia Urbana, que prèviament havia intentat calmar el seu company, va intentar retenir-lo. "Si aquest senyor s'ha fet mal és perquè ha comès la temeritat d'obrir la porta d'un cotxe en marxa", ha destacat el director del Festival del Circ.
Segons Genís Matabosch, a diferència del que afirma la Policia Local, qui ha estat agredit ha estat ell perquè l'agent l'ha agafat tant fort del braç que "li ha deixat marcada la mà". Assegura que denunciarà perquè s'"ha atacat la seva honorabilitat". També ha deixat clar que va pujar al cotxe policial per pròpia voluntat, que en cap moment es va resistir a l'autoritat i que va ser ell, i no els agents de la Guàrdia Urbana que van asserenar els ànims quan els fets es van precipitar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada