dimecres, 29 d’octubre del 2014

RÉMI FRAISSE, DE 21 ANYS, MORT PER LA POLICIA FRANCESA

Consolat fancès aquest dimecres
NI OBLIT NI PERDÓ !   
ACCIÓ AQUEST DIMECRES 29 D’OCTUBRE AL CONSULAT DE FRANÇA A BARCELONA 




[Font: Indymedia Barcelona] 

Rémi ha estat mort aquest cap de setmana per l'explosió d'un arma anomenada “no letal” disparada per la policia francesa, quan participava en la mobilització contra el pantà de Testet al sud de França.
De nou, l'Estat francès vol “reestructurar el territori” tot i l'oposició de la població que des de fa mesos lluita contra la construcció d'un pantà i la destrucció d'una vall. 
De nou, s'ha organitzat una gran mobilització amb l'esperança de fer parar les obres. 
I de nou, la policia ha emprat bales de goma, granades lacrimògenes, granades atordidores, en fi, totes aquestes armes destinades “únicament” a dispersar els manifestants, a risc de malferir-los. 
Però aquesta vegada, en explotar a l'alçada del cap, la granada ha matat una persona.
 El govern s'ha esforçat a silenciar la informació, de mirar cap a una altra banda, de pontificar a través dels mitjans dòcils: tots els testimoni coincideixen que no es tracta d'un “cos trobat sense vida al bosc” la nit posterior a la mani, que hauria “mort en circumstàncies encara no aclarides”, sinó que es tracta d'un manifestant que, juntament a moltes desenes d'altres persones, va participar la nit posterior a la concentració en una acció d'oposició contra la presència dels polis al lloc. Un manifestant que mitja desena de persones van veure desplomar-se al mateix moment d'una sèrie de trets de la policia i que els polis van anar a buscar de seguida davant els ulls dels presents, al mateix temps que intensificaven els seus atacs. 
S'ha mort de cop. Ho van saber casi de seguida. I van continuar utilitzant les mateixes granades durant les dues hores següents a l'enfrontament. 
I avui ens diuen que no hi ha res segur, que les investigacions estan obertes, que cal conservar la calma i deixar que la policia (la científica, aquesta vegada) faci la seva feina. 
El que sí és segur que Rémi és mort a conseqüència dels trets de granades durant una càrrega policial. Volen ofegar la veritat, ja que ella les ofegaria a ells. 
Les concentracions es multipliquen per tota França. 
Varies concentracions s'han convocat aquesta setmana davant dels consolats de França en Itàlia. 

L'acció d'aquest dimecres nomes era un principi, totes les formes de suport són benvingudes. Les armes de la policia no tenen frontera: la nostra solidaritat tampoc.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada