dimecres, 27 d’agost del 2014

Veïns de Queralbs contra la corrupció

Circula pel poble un pasquí crític amb l’expresident 







[Setmanari El Triangle 27/08/2014]

La població de Queralbs ha viscut dividida la presència de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol aquests dies d’agost, després de conèixer la seva confessió que durant 34 anys va tenir diners amagats a l’estranger sense declarar-los a Hisenda. Mentre alguns veïns feien com si res no hagués passat i rondinaven més dels periodistes omnipresents al poble que d’un Jordi Pujol evasor confés, d’altres intentaven no coincidir amb ell en les seves passejades per Queralbs.
El mateix dia que Pujol tornava al seu domicili de Barcelona, el dimarts 26, un grup de veïns de Queralbs va escampar un full on criticava tant la corrupció com la passivitat en denunciar-la de la premsa i la societat en general. Sense citar Pujol en el text, és evident que parlen d’ell. 
Al full, titulat ‘Viure en un pacte de silenci’ es diu que “és dolorós constatar el mal que la corrupció dels nostres dirigents produeix en la societat, per a la qual justament, haurien de ser exemple. I és igualment dolorós contemplar la manca de reacció per part dels ciutadans davant d’aquest fet. Aquesta manca de posicionament crític, ja sigui per covardia, per comoditat o per conveniència, no només és indicativa de la nostra manca de valor com a ciutadans lliures, sinó un senyal pèssim que enviem als qui ens governen, que acceptem submisament els seus abusos”.  
El text acaba dient que “l’expressió individual és un dels pilars de la nostra democràcia, i hauríem d’exercir-la amb criteri. Sense criteri, no valem res. I, sense valor, tenim els governants que ens mereixem”. Signen: "Alguns veïns de Queralbs”.
Els pasquins s’han repartit per alguns locals del poble i s’han penjat en parets, arbres i mobiliari urbà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada