dimecres, 27 d’agost del 2014

El PP tapa el clan Pujol i passa la pilota al Govern d’Andorra, que no dirà ni piu

El ministre Montoro no donarà dades concretes sobre el cas Pujol al Congrés.  
El director de política fiscal de l'OCDE considera que el Principat d’Andorra ha d'oferir la informació dels Pujol.
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/08/2014 
Queralbs (Ripollès).- 

Segons l’agència EFE el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, compareixerà al Congrés de Diputats el pròxim 2 de setembre però no donarà dades concretes del cas Pujol i si la seva família s’ha acollit a l'amnistia fiscal de l’estat. Així, Montoro acudirà a la cambra parlamentària espanyola dins de la petició del PP perquè el ministre expliqui els avenços en la lluita del frau fiscal encara que no donarà detalls específics del cas Pujol tot i que el portaveu del grup, Alfonso Alonso, havia anunciat que sí. D’aquesta manera el PP tapa al clan Pujol i passa la pilota al Govern d’Andorra, que no piularà de cap, manera. Toni Martí, el president del Govern andorrà es reunirà amb Mariano Rajoy a la Moncloa el mateix 2 de setembre, sempre que no hi hagi un canvi d’agenda a darrera hora, ara que Àngela Merkel és la reina de fet d’Espanya, després de la seva gira per Galícia de la mà de Rajoy.
El PSOE i l'Esquerra Plural volien anar més al cas concret dels Pujol i que el ministre Montoro donés tots els detalls sobre si l'expresident de la Generalitat o algun membre de la seva família s'havien acollit a l'amnistia fiscal i les investigacions d'Hisenda al respecte, però no van aconseguir el suport del PP per a aquest reclam.
Durant el debat a la Diputació Permanent del Congrés de Diputats, on es va discutir aquesta compareixença, la diputada del PP Ana Madrazo va advertir que el ministre Montoro compareixerà per explicar els avenços en la lluita contra el frau, però no pot acudir al Congrés de Diputats a donar dades concretes d'un contribuent, "sigui el senyor Pujol o Pepito Pérez". Vergonya, vergonya, vergonya de contuberni PP i CiU.
Abans d'aquest debat a la Diputació Permanent, però, el portaveu del grup parlamentari del PP, Alfonso Alonso, havia admès que Montoro parlarà del cas Pujol així com "d'altres situacions" perquè els "afecta" l'assumpte. Madrazo va assenyalar en qualsevol cas que l'Agència Tributària estava investigant la situació de l'expresident de la Generalitat com feia amb "qualsevol contribuent sospitós d'haver comès frau fiscal". Amb la visita de Merkel, que no vol la dissolució d’Espanya, quelcom ha canviat i CiU sacrifica el procés català d’autodeterminació, que substitueix per avançar les eleccions autonòmiques al Principat de Catalunya per així passar el fracàs de no haver-hi urnes de la Generalitat el 9-N a un futur govern autonòmic d’ERC. CiU sacrifica a l’altar de la pàtria catalana l’autodeterminació nacional a canvi que el PP deixi en pau la família Pujol.
Madrazo, a més, va insistir que la lluita contra el frau continuava sent objectiu prioritari del Govern espanyol i va recordar a l'oposició parlamentària que va ser aquest executiu de Rajoy el que va aprovar una llei obligant a tots els contribuents a declarar tots els seus béns i drets a l'estranger.

Més reaccions de la situació del frau fiscal al decadent Regne d’Espanya  

Per part de CiU, el diputat olotí Pere Macias no comparteix que sobre el frau fiscal al Regne d’Espanya es faci en concret del cas Pujol perquè, segons va dir, la Llei General tributària estableix la "confidencialitat" de les seves investigacions. Macias va admetre, d'altra banda, que el cas de la fortuna oculta de la família Pujol ha estat "un cop molt important" al projecte de "catalanisme polític" que defensa la seva força política, però va advertir als que busquin "la destrucció" del mateix que no ho aconseguiran.
Per la seva banda, ERC, en canvi, està d'acord amb què Montoro aclareixi si Pujol o la seva família es van acollir a l'amnistia fiscal, però també que doni compte de totes les persones que ho han fet perquè, segons el diputat Alfred Bosch, ha de "pagar" tot aquell que ha comès una il·legalitat, ja sigui "altesa, honorable, senyora o senyor", en referència, de passada, a la Casa de Borbó.
El responsable d'Hisenda del PSOE, Pedro Saura, manifestà que vol conèixer si algun membre de la família Pujol es va acollir a l'amnistia fiscal -com "gran part dels delinqüents de coll blanc" de la història de la democràcia espanyola-, però també el paper que ha tingut Hisenda en aquest assumpte. També si s'ha investigat l'origen d'aquest patrimoni o si els va enviar algun requeriment perquè s'acollissin de forma voluntària a l'amnistia fiscal espanyola. 
Al portaveu del PNB, Aitor Esteban, li sembla "necessària" la compareixença al Congrés, tot i que no comparteix que alguns partits vulguin fer d'aquest assumpte "el cas de tots els casos".
Joan Coscubiela, de l'Esquerra Plural, grup parlamentari que també demanava la compareixença del ministre perquè parlés específicament del cas Pujol, no es va centrar en aquest assumpte sinó a destacar que la presència de Montoro al Congrés de Diputats és una "gran oportunitat" per abordar la situació del frau fiscal al Regne d’Espanya i debatre sobre les mesures que s'haurien de prendre per acabar amb aquesta "xacra". Va tornar a insistir que bona part del frau fiscal el cometen les "elits polítiques i econòmiques" i va assenyalar que els grans "antisistema" són aquells que "exigeixen austeritat fins a límits insostenibles" mentre "eludeixen responsabilitats fiscals", en referència al PP i CiU.
També Rosa Díez, d'UPyD, va subratllar la necessitat que Montoro doni "tota mena d'explicacions" al Congrés del Diputats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada