dijous, 21 de novembre del 2013

Una trentena de veïns van tornar a tallar l'N-IIa durant un quart d'hora

Vermut de  can Duran per fer fora els camions de Figueres 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/11/2013 
Figueres (Alt Empordà).- 

Una trentena de persones han tornat a tallar aquest dijous, el dia de mercat setmanal, durant un quart d'hora, la carretera N-IIa a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres (Alt Empordà) per protestar contra el pas de camions pel centre de la ciutat. Figueres Democràcia, que organitza els talls, anima la protesta amb un vermut i amb música al carrer. “Tenim vocació de simples ciutadans i reivindiquem el poder del carrer”, diu el col·lectiu figuerenc, que considera que “l'acompanyament festiu és ideal” per a la reivindicació. 
El vermut l’ha posat l'hotel Duran, establiment directament afectat pel pas de tràilers que giren cap a França venint d'Olot. Figueres Democràcia confia aconseguir la implicació de més comerciants de la zona afectada. 
Els organitzadors dels talls de carretera a Figueres han explicat que, seguint l'estil marcat pels veïns i veïnes de Bàscara, preparen més actes festius. Així, la setmana que ve -dijous a la una del migdia- està previst un espectacle de l'Orquestra Búlgara, que actuarà a la plaça de l'Ajuntament, i un acròbata francès.
Busquen el suport dels municipis veïns 
Figueres Democràcia es va reunir dimecres amb l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, per explicar-li la seva reivindicació. I, segons han indicat membres del col·lectiu, la intenció és buscar el suport dels municipis veïns, com ara Pont de Molins, Llers i Santa Llogaia.  L'alcaldessa de Vilafant explicar que ja fa temps que es van posar en contacte amb el ministeri de Foment -titular de la carretera N-260, que travessa el municipi- per mirar de desviar els camions per la carretera de Borrassà. “El problema és comú. Abans de passar per Figueres els camions passen per Vilafant”, afirma Cantenys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada