dijous, 21 de novembre del 2013

Els informes del Cesicat anaven destinats a la Unitat d'Informació dels Mossos d'Esquadra

Van en tres blocs: la “identificació primerenca d'amenaces tals com crides o convocatòries de protesta”, el “seguiment d'activitat i impacte de les comunicacions realitzades a les xarxes socials” i la “investigació específica d'informació publicada o de persones d'interès”.  
Els receptors dels informes eren un membre de la Unitat d'Informació dels Mossos d'Esquadra, el director i el gerent del Cesicat (Tomàs Roy i Josep Verdura) i els dos tècnics de l'Equip de resposta que coordinaven l'equip de TB Security.
 
MARC IGLESIAS / @LA_DIRECTA |  21/11/2013 
Setmanari Directa 

Una nova filtració de documents del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) mostra que l'objectiu dels informes de monitoratge d'activistes socials fets públics el 27 d'octubre era donar “suport tècnic a les accions policials realitzades per la Unitat d'Informació del Cos de Mossos d'Esquadra”. 
Segons els nous documents (difosos ahir a la nit a través d'un perfil de Twitter), les tasques de suport a la Unitat d'Informació del Mossos realitzades per personal del Cesicat i de l'empresa privada TB Security (avui Incita Security), es dividien en tres blocs: la “identificació primerenca d'amenaces tals com crides o convocatòries de protesta”, el “seguiment d'activitat i impacte de les comunicacions realitzades a les xarxes socials” i la “investigació específica d'informació publicada o de persones d'interès”. 
La feina començava amb la definició inicial d'un conjunt de variables (etiquetes i perfils d'interès) que podien “ésser modificats durant la fase d'estudi preliminar o sota petició explícita de la Unitat d'Informació, fins a 48 hores abans de l'inici del seguiment operatiu”. També es definien un seguit de paraules clau com ara: “atac, boicot, aldarulls, violència, foc o sang”.
El 'feedback' dels Mossos d’Esquadra 
El procediment de coordinació establert permetia a la Unitat d'Informació dels Mossos d'Esquadra demanar “l'ampliació dels paràmetres de seguiment operatiu”, sol·licitar “la investigació de perfils o publicacions destacables”, proporcionar “feedback respecte als informes lliurats”, indicar “circumstàncies extraordinàries” a considerar o demanar “suport en la resposta a un incident o recollida d'evidències”.
Per la seva banda, el Cesicat podia contactar amb la Unitat d'Informació en el cas de “troballes especialment rellevants o incidents identificats”, o per “comunicar incidències en el servei”. Finalment, els documents filtrats estableixen que els receptors dels informes eren un membre de la Unitat d'Informació dels Mossos d'Esquadra, el director i el gerent del Cesicat (Tomàs Roy i Josep Verdura) i els dos tècnics de l'Equip de resposta que coordinaven l'equip de TB Security.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada