dijous, 21 de novembre del 2013

Admeten a tràmit una querella contra Marigó, alcalde de Blanes, per donar llicències il·legals


Contràriament al criteri de la Fiscalia, la jutgessa sí considera que en la denúncia hi ha indicis de la comissió de delictes 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/11/2013 
Blanes (La Selva).- 

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC) i l'interventor municipal, Francisco Lucio, s'hauran d'explicar pel mandat 2003-2007. El jutjat d'Instrucció número 3 de Blanes ha admès a tràmit la querella presentada pel Partit Democràtic de Blanes (PDB) i pel president del Club d'Hoquei, Josep Ridaura -que participa a títol individual- on se'ls denuncia per delictes de tràfic d'influències i contra l'ordenació del territori. La jutgessa Elena Porras García, contràriament al criteri de la Fiscalía, sí veu possibles indicis delictius.
Els denunciants ja havien posat en coneixement de la Fiscalia les presumptes irregularitats que havien detectat però l'expedient es va acabar arxivant després d'una extensa investigació de la Guàrdia Civil, cosa que podria haver provocat també la prescripció d'algun delicte per la lentitud en la tramitació de l'expedient que buscava indicis de corrupció. De fet, la jutgessa s'ha vist forçada a deixar al marge el delicte de malversació de fons públics per estar prescrit. Es tractava de determinar si havien pagat diversos menjars a costa de l'erari municipal. 
L'arxiu inicial va provocar que el PDB i Ridaura optessin per recórrer directament als tribunals. La jutge que ha dictat la interlocutòria ha estudiat l'informe de la Fiscalia i l'ha posat en qüestió doncs ella sí ha trobat indicis delictius en l'actuació de l'alcalde i l'interventor durant el mandat 2003-2007. 
En relació amb els delictes contra l'ordenació del territori i tràfic d'influències la jutgessa investigarà concretament si per ordre de l'alcalde i amb la connivència de l'interventor municipal es va deixar de recaptar l'IBI corresponent a diversos immobles situats al municipi, "així com altres imports i taxes". A més, també mirarà si van concedir "de forma il·lícita i contra el pla urbanístic municipal vigent" una llicència de construcció del polèmic edifici de Mont-Ferrant situat al carrer Santa Bárbara número 5 i al carrer rere l'Església. 

L'edifici i el TSJC 

Marigó va poder esquivar l'enderroc de l'edifici Mont-Ferrant quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va evitar la demolició però la sentència deixava clar que la veïna demandant té dret a reclamar una indemnització per la construcció d'aquest edifici a tocar de casa seva. 
La decisió del TSJC posava de manifest que l'edifici es va construir sense que el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) s'hagués renovat però el fet que estigués en revisió va permetre a l'Ajuntament recórrer la resolució que obligava a l'enderroc indicant que precisament en aquest nou POUM que es preparava aquest espai ja estava consolidat i, en conseqüència, es permetia la construcció d'un edifici similar. No obstant, la llicència de construcció es va donar abans que s'hagués aprovat el nou POUM. 

El denunciant 

Josep Ridaura ha volgut deixar clar que la querella l'ha presentat com a "ciutadà de Blanes que té dret a denunciar qualsevol irregularitat" i va voler treure ferro a la inadmissió del delicte de malversació de fons públics referint que això no treu que, al seu parer, hagi passat. "Ha prescrit, val, però ha passat i era un delicte", emfatitza i assegura que ho pot corroborar el regidor del PP, Celestino Lillo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada