diumenge, 8 de setembre del 2013

S’han fet activitats contra la MAT dissabte i diumenge entre Llampaies i Bàscara

La gent de la contrada considera inacceptable aquest desplegament de furgonetes d’agents antiavalots, els cotxes patrols de la secreta i fins i tot un  helicòpter per una simple caminada pel bosc


 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/09/2013 
Saus, Camallera i Llampaies/Bàscara i Orriols (Alt Empordà).-
  
Llegim al web  [http://www.torresmasaltashancaido.espivblogs.net] 
que aquest vespre de diumenge s’ha clos dos dies d’activitats a l’entorn de la mobilització de la masia ocupada a Orriols (Bàscara) i el terraprim afectat per les obres de les torres de la MAT. 

Massiva presència policial, amb antiavalots i secretes dels Mossos d’Esquadra

El dissabte al matí, un grup de gent contra la MAT ha anat a les obres d’una de les torres. Segons el web ha estat inútil la massiva presència policial de furgonetes d’antiavalots i policia secreta del cos dels Mossos d’Esquadra, cosa que veu tothom que viu al terraprim per on fan passar la MAT/THT transpririnenca i que molesta de manera manifesta la gent de la contrada a causa de les constants intimidacions a veïnes i veïns de l’entorn del mas Castelló, Orriols, Llampaies i Bàscara (Alt Empordà). La gent de la contrada considera inacceptable aquest desplegament de furgonetes d’agents antiavalots, els cotxes patrols de la secreta i fins i tot un  helicòpter per una simple caminada pel bosc.

No obstant, aquesta incomoda presència policial la gent del mas Castelló i tothom que aquests dies es mou contra la MAT segueix amb els plans d’actuació i manté viva la convicció de la necessitat d’aquesta tasca opositora a línia elèctrica nuclear transfronterera. Així, en el decurs de les caminades reivindicatives es parla amb gent de l’entorn sobre aquesta megainfraestructura i els seus impactes.

En aquestes dues jornades de mobilització contra la MAT s’ha gaudit de bona companyia, de un menjar deliciós i unes tardes profitoses. Tot plegat donen forma i vida al nou espai alliberat del mas Castelló, a Orriols.

Aquest diumenge a l’esmorzar pels carrers de Bàscara s’han apropat moltes veïnes i molts veïns del poble mentre es repartien a la gent i als cotxes que passaven centenars de fulls contra informatius sobre la MAT i el món que la necessita.

Una vegada, de tornada a la masia, es va fer un dinar seguit d’un taller pràctic sobre l’ús dels imans i fer servir hidrogen per baixar el consum dels cotxes i l’ús d’oli de cuina reciclat com combustible per a vehicles dièsel, una alternativa a l’ús de petroli.

S’informa que al mateix temps es va començar a netejar una àrea darrera de la masia per a poder-hi fer un hort col·lectiu. Ja s’ha plantat cols, enciams, porros i alls.

Assemblea el dilluns a les 7 de la tarda


Al mas Castelló hi ha convocada una assemblea oberta aquest dilluns 9 de setembre, a les 19:00h, para poder parlar sobre activitats pels propers dos caps de setmana i sobre la continuació dels treballs de condicionament d’aquesta masia ocupada.

I des de la masia es fa arribar a tothom un missatge clar: “aquí ens quedem, esperem que vinguis i no ens quedarem amb els braços creuats! 

Per més informació telèfon del mas Castelló  642408138. 

Informacions [http://radiobronka.info/]  
En aquest enllaç podeu veure com arribar: [https://maps.google.es/maps?saddr=Girona&daddr=Mas+Castell%C3%B3,+Spain&]

Mira també:

[http://www.torresmasaltashancaido.espivblogs.net]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada