dijous, 18 de juliol del 2013

Xiulada a CiU i al PP a Girona, on els Mossos controlen els manifestants

Cinquena jornada per fer fora la màfia del PP i enderrocar el govern Rajoy.
La indignació contra CiU i el PP ha pujat de to, al mateix temps. 
2500 manifestants protesten a les seus de CiU i PP a Barcelona enmig d'una notable crispació.
També hi ha hagut una concentració a Tarragona, davant la seu del PP.
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2013 
Redacció Girona (Gironès).-  

A Girona, a les vuit del vespre, 77 anys després del cop militar franquista del 36, es va formar una concentració davant la seu del PP i, seguidament i amb manifestació, una segona davant de la de CDC, per protestar contra els casos de corrupció i el règim polític mafiós de la Segona Restauració Borbònica del POSE, PP i CiU fruit dels pactes amb el franquisme l’any 1977.
Vuit furgonetes dels Mossos d’Esquadra van controlar els manifestants gironins. . 

Per demà, divendres 19 de juliol, efemèride de la victòria proletària el 1936 en gran part de la Península i un procés social revolucionari col·lectivista als Països Catans i Aragó, hi ha a Girona un sopar a la fresca a Can Ninetes (Santa Eugènia), a les vuit del vespre, organitzat per la Xarxa de Lluita pels Drets Socials,on també es vol celebrar la victòria de la guerrilla sandinista del FSLN el 19 de juliol 1979 a Nicaragua. Cal recordar que tot plegat s’inscriu en el moviment de carrer contra les corrupteles governamentals al servei de les gran empreses i la banca.

Concentració contra el 18 de juliol franquista al centre de Figueres


En la concentració antifeixista de la plaça del Gra, a Figueres, també s’ha fet referència a la transformació del cop d’estat franquista del 18 de juliol en la revolució social del 19 de juliol.

La indignació ha pujat de to avui a Barcelona

La gent ja no en tenia prou amb cridar. A la seu de la Delegació del Govern espanyol al carrer Mallorca la crispació s'ha materialitzat amb el llançament d'ous plens de pintura. A la seu del Partit Popular al carrer Urgell un nombrós grup ha tombat les tanques col·locades davant dels furgons policials i s'ha encarat als agents sense massa por, a cara descoberta. Les xifres són clares, entre 2500 i 3000 manifestants en els moments més àlgids, malgrat que la Guàrdia Urbana ha comunicat a TV3 que es tractava d'unes 80 persones.

Càrregues policials, ferits i detencions a Madrid

Segons informa ‘Diagonal’, a Madrid s'han produït càrregues, ferits i quatre detencions, un d'ells activista de la PAH, després d'una protesta d'unes dues mil persones davant la seu del PP al carrer Gènova.

Detencions a València

Segons informa ‘L'Accent’, a València els antiavalots han envoltat la protesta i han detingut un mínim de dues persones. Durant una de les càrregues els antiavalots han entrat al Centre Social Terra, intimidant a la clientela que hi havia a la barra. 

Les manifestacions de Barcelona

“Sí se puede, sí se puede”, cridaven els manifestants mentre deixaven la porta principal de les oficines de Maria de los Llanos de Luna a Barcelona decorades amb pintura blanca. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra s'han hagut de col·locar a un lateral de l'edifici i darrera dels furgons, i malgrat això un parell han patit les esquitxades. El cap de l'operatiu, malgrat tot, tenia ordres clares de no escalar el conflicte i ha autoritzat a un nen perquè creués el cordó policial. El menor ha col·locat sobre el vidre tacat de pintura un adhesiu de la PAH. L'ovació ha estat ensordidora. Els col·lectius més visibles eren precisament la PAH i un grup que duia banderes republicanes en commemoració del 18 de juliol. La marxa de Barcelona ja aplegava més de 1500 persones, molt per sobre de la xifra dels passats diumenge i dilluns de protestes contra el govern Rajoy, quan ha començat a avançar Roger de Llúria amunt. Mentre s'apropaven a la seu de CiU del carrer Còrsega un parell de furgons dels Mossos ordenava el desallotjament de l'edifici, els administratius de la seu central de CDC, degudament amb trajats i amb sabates de tacó, han sortit a corre-cuita mentre les reixes convegents es tancaven. Tres o quatre megàfons animaven la comitiva que en aquell punt cridaven frases com "aquest edifici està embargat" i "CiU i PP la mateixa merda són".

L'avinguda Diagonal plena de manifestants

Des de la plaça de l'obelisc la marxa ha pujat Diagonal amunt i ha viscut els moments més multitudinaris. Entre 2500 i 3000 persones ocupaven fins a tres trams de carrers de l'Eixample en direcció a la plaça Francesc Macià. Un centenar de persones les esperaven repicant cassoles davant la seu del PP. L'encontre entre els dos grups s'ha viscut com un moment ple d'energia i la gent no s'ho ha pensat dues vegades alhora d'empènyer les tanques policials que separaven la calçada i els furgons dels Mossos que custodiaven els despatxos del mafiós PP. Gent molt jove i gent força gran, homes i dones, la crispació no ha distingit entre perfils i, a més, no s'endevinava massa por: tothom actuava a cara descoberta. Enmig de l'esbroncada ha caigut una tassa de vàter davant dels antiavalots dels Mossos, ningú sabia des on havia sortit però tothom ha aplaudit amb determinació. Quan l'entramat de tanques policials ha quedat del tot desballestat, els antiavalots, liderats pel sots-inspector Jordi Arasa, han avançat fins la calçada per tal de distanciar les manifestants uns metres. S'han viscut altres quinze minuts de crits i insults, però també de cançons i balls amb cançons com ara la coneguda 'Revolución'. A tres quarts d'onze han desconvocat amb l'advertència que ben aviat tornarien. Quan la  manifestació s’allunyava de la seu del PP tots i cadascú dels policies antiavalots desplegats en aquell punt han tret els seus Smartphones i Iphones per immortalitzar la imatge dels furgons amb la pila de tanques al davant. Aquesta és la policia de la Generalitat: un piló de mercenaris de la patronal amb patologia fetitxista. I en Miquel Sellarès els vol transformar en un exèrcit de la NATO en comptes de portar-los al psiquiatre. Aquests elements antiavalots fan por per sonats ja que qualsevol dia mataran descaradament alguna persona que protesta. Sembla que en comptes de conyac, la Generalitat els hi dóna coca.  

També a Tarragona contra el govern del PP


També hi ha hagut una concentració a Tarragona, davant la seu del Partit Popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada