dijous, 18 de juliol del 2013

La premsa burgesa difon un comunicat del CNP espanyola sobre la detenció a la Costa Brava d’un militant d’extrema esquerra antiimperialista de Turquia

Detenció del militant Ali Sahin a Empuriabrava (Castelló d’Empúries) per agents policials de la CNP espanyola en les demarcacions de Girona i Barcelona (la VI Brigada d’Informació) 
 

 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2013 
Castelló d’Empúries (Alt Empordà).- 

La premsa burgesa difon un comunicat de la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de la Policia espanyola (CNP) sobre la detenció a la Costa Brava d’un militant d’extrema esquerra antiimperialista de Turquia. La detenció del militant Ali Sahin s’ha fet a Empuriabrava, en el litoral de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) a cura de la VI Brigada d’Informació, cada vegada més activa a nivell del Principat. En temps del tardofranquisme i la denominada Transició es deia IV Grup de la BIS. Alguns dels seus agents, destinats a Barcelona, van pujar de grau en temps dels governs de Felipe González i van viure a cos de rei gràcies als fons reservats de l’Estat. Algun va ser processat pels assassinats del terrorisme d’Estat del GAL ja que actuaven des del Comandament Unificat Antiterrorista en temps de Felipe González.

Segons la premsa burgesa la Policia Nacional espanyola va arrestar dimarts a Empuriabrava un presumpte membre del col·lectiu turc denominat Partit Revolucionari d'Alliberament Nacional / Front (DHKP-C), una organització d'extrema esquerra de caire maoista i contrària a l’hegemonia imperialista dels Estats Units i a la NATO a Turquia, fundat l’any 1978. Contra Ali Sahin, segons el CNP, hi havia una ordre de detenció internacional que van emetre les autoritats del seu país el 1998.

Un altre arrestat al juny a Còrdova 

La detenció d'Ali Sahin la van portar a terme agents de la Comissaria General d'Informació del CNP, amb seu a Madrid, i efectius de la mateixa brigada de les demarcacions de Girona i Barcelona.

El mes de juny passat, la Policia Nacional espanyola també va detenir Bahar Kimyongür, un altre suposat integrant del Partit Revolucionari d'Alliberament Nacional / Front, a qui les autoritats turques buscaven des de l’any 1996. Kimyongür també tenia una ordre internacional de detenció, gestionada per la Interpol. Va ser localitzat a Còrdova (Andalusia), on passava uns dies de vacances. Aquest detingut és d'origen turc, però té la ciutadania belga i per aquesta raó el Govern de Bèlgica es va oposar a l’extradició a Turquia que demana el Govern turc.

Passava les seves vacances a Empúriabrava legalment amb passaport britànic

Ali Sahin, de 48 anys i natural de la regió de Siva, passava les seves vacances a Empurabrava legalment amb passaport britànic. Havia esta empresonat a Turquia entre 1991 i 2003 per defensar els drets nacionals de poble kurd. En presència del seu advocat, Antoni Quera, Sahin va declarar que simplement lluitava pels drets del poble kurd i no era cap mena de terrorista. Ahir, dimecres va ser traslladat pel CNP a l’Audiència Nacional espanyola. Feia deu anys de residia legalment a Londres com a refugiat polític. Tenia un passaport britànic que li permetia viatjar per la Unió Europea, de la que forma part el Regne d’Espanya. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada