dijous, 18 de juliol del 2013

Els mossos que van carregar a Girona havien estat imputats per l'assalt a la Ciutat de la Justícia

Es tracta dels dos responsables del cos antiavalots que varen dirigir la càrrega contra la darrera manifestació antimonàrquica efectuada en el marc d'una visita del Príncep Felip de Borbó el passat 26 de juny a Girona


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2013 
Girona (Gironès).- 

Comença a ser habitual que els agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra involucrats en alguna actuació desproporcionada comptin amb altres episodis foscos en el seu historial. Aquest és el cas dels dos responsables del cos antiavalots que varen dirigir la càrrega contra la darrera manifestació antimonàrquica efectuada en el marc d'una visita del príncep Felip de Borbó i de Grècia el passat 26 de juny a Girona.

Demà al matí les persones afectades i les organitzacions convocants d'aquell acte -cal recordar que un dels agredits fou el regidor de la CUP Jordi Navarro- denunciaran els fets als jutjats de Girona, i concretament dirigiran l'actuació penal contra els agents 3624, 5252, 6830, 3465, 13021 i 18489, que aquell dia duien el número de placa a la part superior de l'uniforme i van ser els presumptes autors d'agressions contra manifestants. 

Per a dos dels uniformats, però, no serà el primer cop que han d'explicar davant d'un jutge les seves intervencions. Els comandaments 3624 i 5252 ja havien estat imputats per l'assalt la Ciutat de la Justícia el 6 d'octubre de 2011. Una unitat de la Brigada Mòbil dirigida per aquests homes va irrompre dins l'edifici judicial a la recerca d'un grup de manifestants del moviment del 15-M que es trobaven a la cafeteria esperant per a declarar al jutjat de guàrdia. L'episodi va suposar l'obertura d'una investigació per part del jutjat de guàrdia, una dura declaració de condemna dels més alts òrgans judicials del Principat de Catalunya i l'Estat espanyol i la destitució del cap de seguretat de l'edifici. És per això que els agents 3624 i 5252 van ser imputats per un presumpte delicte de detenció il·legal i van ser citats a declarar el 29 de gener de 2013. Sorprenentment, però, un dia abans de la declaració el magistrat va acordar el sobreseïment lliure del procediment, i els agents no van haver de comparèixer. Els advocats de l'acusació, que havien rebut el suport de la fiscalia, encara batallen per intentar que el Tribunal Suprem tombi la decisió del jutjat de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada