divendres, 7 de juny del 2013

Què passa amb algunes marques blanques del partit d’Oriol Junqueras?

La marca blanca d’ERC (ApM) i PP s'alien a Maçanet de la Selva contra una estelada. 
ApM i PP, socis del govern municipal, critiquen l'alcalde, Antoni Guinó (CiU), per haver-ne posat una a la rotonda d'entrada al poble.
Rebutgen “l'ús polític de l'espai públic”.


 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/06/2013 
Maçanet de la Selva (La Selva).- 

Els dos tinents d'alcalde d'Acord per Maçanet (ApM), la marca blanca local d'ERC, i Fernando Maqueda (PP), regidor de Medi Ambient, han fet arribar el seu malestar a l'alcalde, Antoni Guinó (CiU), perquè aquest ha fet posar una estelada de trangle blau a la rotonda d'entrada al poble. I així ho van fer constar expressament a l'acta de la junta de govern municipal del 7 de maig. A l'escrit, s'hi llegeix que els tres regidors de govern local “volen fer constar” que “manifesten la seva disconformitat que s'hagi col·locat la bandera estelada a la rotonda que hi ha a l'entrada de la població”. Aquesta acta va ser aprovada en la següent junta de govern local.

El cap de llista d'ApM (ERC), Antoni Trincheria, segon tinent d'alcalde, va justificar la seva oposició a l'estelada perquè “els espais públics no es poden fer servir per fer manifestacions polítiques en un sentit o en un altre”. Trincheria, que va recordar que ell havia donat suport a diverses mocions sobiranistes, va qualificar de “jugar amb avantatge” el fet “d'haver utilitzat l'espai públic” d'aquesta manera. El seu company de files, Josep Lluís Valentí, primer tinent d'alcalde de Maçanet, va explicar que la seva crítica era perquè s'hagués posat l'estelada “sense que ningú en tingués coneixement”. Valentí, que no dóna suport a les mocions sobiranistes i fins i tot es va abstenir en una a favor del dret a decidir, va apostar per una regulació que especifiqui quines banderes es poden penjar als espais públics.

ApM va demanar a l'alcalde que tragués l'estelada i la substituís per una senyera, “que ens representa a tots”. L’alcalde, Antoni Guinó, però, tot i respectar les opinions dels seus socis i no voler-les valorar, va qualificar l'estelada com a “bandera transitòria fins aconseguir els objectius”. Per l'alcalde, “aquesta és una bandera protesta que ens ha de portar a la independència total i absoluta; un cop s'hagi assolit, tornarem a posar la senyera”.

Robatori d'una estelada per part del PP en una propietat privada  

A principi de maig, l'estelada del castell de Torcafelló, de Maçanet de la Selva, va ser sostreta. L'acció, segons fonts municipals, va ser obra de dues persones del PP i dues més de les seves joventuts, les Noves Generacions. Aquests haurien desmuntat el parallamps del castell per treure l'estelada i substituir-la per una senyera sense estel. Van tornar a posar l'asta encaixant malament les peces i això va fer que un tècnic hagués de reparar-ho. L'acció dels militants del  PP, però, no va acabar aquí. També hi van desplegar una bandera espanyola gegant. El propietari del castell els va recriminar l'acció. El PP no ha retornat l'estelada. 

 ERC es desmarca dels regidors antiestelada. 
L'alcalde de Maçanet ha decidit instal·lar una estelada a la rotonda d'entrada al poble.  .
La direcció regional d'ERC s’ha desmarcat aquest divendres de la crítica per la instal·lació d'una estelada de triangle blau a la rotonda d'entrada a Maçanet de la Selva, feta per dos dels seus tres regidors en una candidatura blanca avalada per aquest partit, doncs a Maçanet, ERC no es presenta amb les sigles del partit, sinó amb les d'una marca blanca: Acord per Maçanet-AM. “És un fet desafortunat que no es correspon amb la realitat del partit”, ha assegurat Josep Maria Rufí, president regional d'ERC a la demarcació de Girona. Rufi els ha recordat que “qualsevol persona que es presenta per ERC sap quin és l'ideari que defensem” i els ha llançat un missatge contundent: “Defensem l'independentisme, i qui no s'hi senti còmode és lliure d'anar-se'n.” El president regional d'ERC ha destacat la importància del municipalisme en el procés de construcció nacional: “Els ajuntaments han de donar exemple; no hi pot haver qui tingui dubtes.”

La direcció republicana, que ha puntualitzat que la de Maçanet és una llista associada a ERC i que no són militants, es reunirà pròximament amb el grup municipal esmentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada