dijous, 6 de juny del 2013

L’Ateneu Art i Cultura té previst que el centenari d’aquest centre de cultura popular lliure serveixi per fer una crítica a la mercantilització capitalista de l’esport obrer i menestral

El primer equip de futbol escalenc va ser cofundador de l’Ateneu Art i Cultura, que celebra el seu centenari de centre cultural popular i llibertari del poble i entorns. 
El Barça podria fer un entrenament a l´Escala per celebrar el Centenari.
Els blaugranes s'han compromès a fer "tot el possible" per atendre la petició del FC l’Escala.
 Ateneu d'Art i Cultura
Secció juvenívola de l'Ateneu d'Art i Cultura a Empúries; es pot apreciar, entre d'altres i segons les anotacions amb tinta, els germans Rafel i Miquela Torres Bofill.
[Autor: no identificat (). Col·lecció: Carme Torres]

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/06/2013 L’Escala (Alt Empordà).-  

El Futbol Club l'Escala ha celebrat el centenari del futbol local aquesta temporada. El Club escalenc ha vist com quatre equips del planter i el primer equip -a Segona Catalana- ascendien de categoria, en un any magnífic esportivament. La cirereta del pastís, tanmateix, pot arribar a finals d'estiu. I és que l'entitat té pràcticament el "sí" del FC Barcelona perquè el seu primer equip es desplaci a l'Escala a realitzar un entrenament. El fet que Tito Vilanova sigui de Bellcaire d'Empordà i estigui molt vinculat a l'Escala -va estudiar-hi i els seus pares hi tenen una botiga de vins i licors- podria haver estat un factor que hagi ajudat a tenir el vist-i-plau del Barça gairebé total. A banda del Barça, el Futbol Club l'Escala ja té lligats amistosos contra el Girona, el Barça B i el Figueres, i manté contactes amb l'Espanyol perquè també vingui a jugar al Municipal.

La història del més que probable entrenament del Barça a l'Escala va començar al mes de gener quan el Club escalenc va enviar una carta al club barcelonista demanant "col·laboració" en els actes del centenari del futbol a l’Escala.

La resposta de viva veu de Sandro Rosell durant una recent estada a l’Escala va ser positiva i el passat 30 de maig, el Club escalenc va rebre una carta del Barça on s'indicava que es tindria en compte la petició, i es farien tots els possibles per satisfer-la. En tot cas, a la missiva no hi ha encara un sí rotund, però si la bona predisposició a venir a l'Escala a fer l'entrenament. A la carta, signada pel cap de gabinet de presidència, Gerard Guiu, hi indica que els serveis tècnics estan treballant per quadrar els calendaris de pretemporada i mirar-hi d'incloure la proposta del Club escalenc. 

Centenari del futbol escalenc per part de l’Ateneu Art i Cultura 

El primer equip de futbol escalenc va ser cofundador de l’Ateneu Art i Cultura, que celebra el seu centenari de centre cultural popular i llibertari del poble i entorns. En aquest sentit, durant l’any 2014 l’Ateneu Art i Cultura, dins les seves activitats d’universitat lliure, farà activitats sobre el seu centenari equip de futbol ateneista popular, amb una crítica a la mercantilització del futbol i l’esport.

Cal recordar que la fundació del Futbol Club l’Escala és molt posterior a la formació de l’equip de futbol de l’Ateneu Art i Cultura.

En tot cas, el més probable és que com a l'estiu el Barça té molts compromisos econòmics arreu d'Europa i també fora del continent, l'entrenament tingui lloc un cop començada la temporada. De ser així, es faria com ara fa dos anys i mig quan el Barça va anar-se'n a entrenar a l'estadi Josep Pla i Arbonès de Palafrugell a principis del mes de febrer. Aquell dia, la sessió d'entrenament dels cracks de l'equip de Josep Guardiola va aplegar més de 4.000 persones a l'estadi de Palafrugell. L'estiu passat, a començaments d'agost, el Barça també es va exercitar a Montilivi, al qual hi van assistir 7.350 persones, va ser l'escenari de la sessió.

El que sí que està confirmat és un amistós del Futbol Club l'Escala contra el filial per a la segona quinzena d'agost. Després, el Barça B s'enfrontarà al Banyoles, que enguany també celebra els actes del centenari del futbol al Pla de l’Estany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada