dissabte, 8 de juny del 2013

Llanos de Luna, ara contra la sobirania fiscal

El Govern espanyol ha denunciat l'Ajuntament de Vic per haver decidit de pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya


 











TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/06/2013 
Vic (Osona).- La delegada del Govern espanyol al Principat de Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Vic (Osona) per haver aprovat una moció en què declarava la sobirania fiscal del municipi i, per tant, en què decidia que pagaria l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya i no pas a la Hisenda espanyola.

Després de denunciar diversos ajuntaments per no tenir hissada la bandera espanyola a l'ajuntament o per haver declarat el municipi territori lliure i sobirà, ara el Govern espanyol apunta contra la insubmissió fiscal al Regne d’Espanya. 

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, explica que va rebre la notificació fa una setmana. “Llanos de Luna ja ha posat també la màquina en marxa contra la declaració de sobirania fiscal. Això ens portarà feina, però només faltaria que no puguem decidir on volem pagar”, diu Vila d'Abadal, que també presideix l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). “Van en contra de tot el que soni a sobirania. La delegada ha agafat aquest tic i no l'abandona”. Recorda que Vic va ser la primera capital de comarca i gran ciutat que va aprovar una resolució d'aquestes característiques, i assegura que no pensen retrocedir i que estan disposats a arribar a judici.

Ja hi ha diversos municipis que han decidit d'ingressar els impostos a l'ATC. Molts d'ells, arran de la crida de l'AMI. També l'ANC ha començat una campanya perquè entitats, treballadors i empresaris paguin els impostos a la hisenda catalana. 

Per la seva banda, el Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar que aquest estiu tindria enllestit un protocol legal tant Ajuntaments com empreses puguin ingressar els impostos a través de la mateixa institució autonòmica del Principat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada