dimecres, 5 de juny del 2013

Jutgen dijous l´exregidora de Banyoles Núria Langa per concentració il·legal en un acte de la PAH del Pla de l’Estany

Els Mossos d'Esquadra van aixecar acta i denunciar Núria Langa per organitzar una concentració il·legal de la PAH 



 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/06/2013 
Banyoles (Pla de l’Estany).- 

L'exregidora d'Independents per Banyoles-ICV Núria Langa, antiga afiliada de la CGT anys enrere i que durant la Transició va actuar a l’entorn de la CNT, aquest dijous 6 de juny s'enfrontarà a un judici per faltes als Jutjats de Girona per la seva intervenció en una acció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) realitzada el 20 de març. Els Mossos d'Esquadra, que temps del govern autonòmic de Pepe Montilla estaven dirigits pel conseller d’ICV Joan Saura i el coordinador aleshores d’aquest partit a les comarques gironines Joan Boada, famós per les seves polèmiques declaracions en l’afer de la companya Núria Pòrtulas, van aixecar acta i denunciar Núria Langa, per organitzar una concentració il·legal.

La PAH del Pla de l’Estany ha qualificat la intervenció policial d'inadequada i de “totalment fora de lloc en una societat democràtica", assegurant que l'acte d'acompanyament a diverses famílies amenaçades per la pèrdua del seu habitatge va ser "una actuació cívica, humanitària i totalment dins la llei”. La PAH del Pla de l’Estany nega l'acció a la qual Núria Langa va donar suport fos una concentració il·legal, perquè "no es va superar en cap moment les 17 persones i no va representar cap problema d'ordre públic". El passat 20 de març, la plataforma va acompanyar afectats a dues entitats bancàries, on van entregar la seva petició per escrit de dació en pagament i de lloguer social.

Núria Langa compareixerà als Jutjats de Girona el dijous, 6 de juny, a dos quarts de 10 del matí. La PAH ha expressat el seu suport a l'exregidora de Banyoles i la seva "total repulsa al que considera unes actuacions irresponsables i de caire repressiu". La plataforma ha fet una crida a acudir davant dels jutjats per tal de mostrar suport a Núria Langa quan comparegui davant el jutge.

També al març, els Mossos d'Esquadra van identificar i presentar una denúncia contra l'actual regidor d'ICV a l'Ajuntament de Banyoles, Joan Luengo, per participar en un acte d'acompanyament de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a la capital del Pla de l'Estany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada