dijous, 2 de maig del 2013

Urbanisme tomba el projecte de la planta de residus a Forallac

La comissió suspèn l'expedient i l'empresa haurà de tornar a començar de zero tramitant de nou el projecte. 
El Govern va arxivar el passat 6 de febrer un projecte presentat per l’empresa Biogàs de la Ribera que pretenia construir una incineradora a Forallac. 
La macro planta de residus projectada ocuparia 5.000 metres quadrats 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/05/2013 
Canapost (Baix Empordà).-  

La comissió d'Urbansime de Girona ha tombat els projectes per construir una incineradora i una macro planta de tractament de residus a Forallac (Baix Empordà). El director general, Agustí Serra, ha explicat que els impulsors van tramitar els dos projectes per separat i que no han aportat documentació que faltava. Per això, la comissió ha decidit suspendre els dos projectes. Serra ha recordat que ha estat un projecte que ha despertat l'oposició del territori i inclús la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament va aprovar una resolució que instava a aturar la tramitació. Ara, els promotors hauran de començar la tramitació des de zero i Urbanisme demana que es faci de forma conjunta.

Són dos expedients diferents però els promotors són els mateixos i les dues construccions es farien en el mateix emplaçament, a una zona molt propera als Clots de Sant Julià, un jaciment que actualment està en tràmit per declarar-lo Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

La macro planta prevista té una capacitat per tractar 100.000 tones de residus l'any, inclosos cotxes o medicaments, entre d'altres. Aquest projecte, impulsat per l'empresa Servitransfer, estava fins ara en tramitació. L'altre projecte, el de la incineradora impulsada per Biogàs de la Ribera, ja estava arxivat des del mes del 6 de febrer.

La comissió d'Urbanisme d'aquest dijous ha suspès els dos projectes perquè els promotors no han presentat la documentació requerida per tirar endavant amb l'autorització. A més, el director general considera que no té massa sentit tramitar els dos projectes per separat. Urbanisme recomana als promotors que, si tenen intenció de tornar a començar la tramitació, ho facin en un sol projecte.

De fet, la comissió també ha traslladat a l'Ajuntament de Forallac que si els promotors tornen a entrar el projecte, la tramitació haurà de començar de zero amb període d'informació pública inclòs.

El projecte per construir la incineradora i la macro planta de tractament de residus ha despertat l'oposició del territori i hi ha hagut mobilitzacions socials per intentar aturar el projecte. Inclús la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament va aprovar una resolució presentada per ICV-EUiA que instava a aturar el projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada