dimecres, 1 de maig del 2013

Una marxa crítica amb el sindicalisme groc aplega 500 persones a Girona

Agents dels Mossos d'Esquadra han identificat i escorcollat diverses persones


 



 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/05/2013 
Girona (Gironès).- 

Segons el setmanari DIRECTA, la xarxa per a la transformació social del gironès Al Carrer! ha tornat a organitzar la manifestació enguany del Primer de Maig Anticapitalista a Girona. Aquest any ha aplegat unes cinc-centes persones, les quals han participat d’una manifestació socialment reivindicativa pels carrers del centre de la ciutat, aturant-se a llegir manifestos davant dels edificis més emblemàtics del poder polític, empresarial i financer de Girona. 

Agents dels Mossos d'Esquadra han identificat i escorcollat diverses persones que reunien el material per a la jornada d’aquest Primer de Maig.

La marxa contra la dictadura capitalista ha començat al Punt de Trobada de la Rambla a les dotze del migdia amb crides contra l’Europa del Capital i a favor de la lluita i solidaritat de la classe treballadora. Un cop al capdamunt de la Rambla, al pont de Pedra, s’ha desplegat una gran pancarta que feia referència a les cúpules sindicals de CCOO i UGT, s’hi llegia ‘Toxo, Méndez… Prou de pactar, hem de lluitar!’. Pocs minuts després, la manifestació convocada per CCOO i UGT passava per aquest mateix punt de la ciutat.

La següent parada ha estat davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, on s’ha denunciat la precarietat laboral, l’atur i les creixents retallades socials. Tot seguit la manifestació ha arribat a la seu de la Cambra de Comerç de Girona, protegida pel cos dels Mossos d’Esquadra, on s’ha llegit un escrit de suport a les vuit persones encausades arran de la darrera vaga general del 14-N a Girona. La seu d’aquesta corporació empresarial ja havia rebut anteriorment la visita del sindicat COS per a realitzar-hi un esmorzar de protesta. Les cíniques declaracions del novembre passat del seu president, Domènec Espadalé, encara ressonen quan hom hi passa per davant: ”els gironins s’han d'acostumar a treballar més i cobrar menys”.

La manifestació ha continuat cap a la seu de la patronal gironina FOEG i altre cop fins el Punt de Trobada de la Rambla, on els parlaments de la CGT, Endavant, l’Assemblea Antiautoritària i Al Carrer! han tancat la jornada del matí. 

Dinar popular de la PAH a Salt
 

A la tarda, la PAH ha organitzat un dinar popular en el bloc d’habitatges fins ara buit que va ser recuperat i alliberat el mes de març passat a Salt. La teca, la gent, la música del grup AffroSijam i els sobretaules han tancat així el dia internacional dels treballadors i les treballadores gironines. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada