dilluns, 13 de maig del 2013

L'aigua, primer problema en el bloc alliberat de Blanes

La PAH afirma que hi ha hagut un primer intent de deixar sense aigua els habitants de l'edifici de Blanes. 
Més de mig centenar de persones es concentren per evitar un desnonament a Salt.
 
  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/05/2013 
Blanes/Salt (La Selva/Gironès).-  

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha demanat una reunió amb l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la taula local pel dret a l'habitatge del municipi per tractar el tema del bloc recentment alliberat i que és propietat de Caixa Penedès, ara grup Mare Nostrum, en el número 111 de la rambla Joaquim Ruyra.

Segons explica la portaveu de la PAH Girona, Marta Afuera, la companyia que gestiona el servei ha intentat deixar sense aigua el bloc de Blanes, una acció que també s'ha anat repetint en el bloc ocupat de Salt. “El dret a l'aigua és un dret universal i així ho recull la ONU”, insisteix Marta Afuera des de Salt, i assegura que “l'últim que es deixa de pagar és el rebut de l'aigua”.

En aquest mateix sentit, reitera que el problema de l'aigua a Salt és molt greu i recorda que el servei de subministrament d'aigua s'ha privatitzat.

Desnonament aturat a Salt

Marta Afuera fa aquestes declaracions durant l’acció de la PAH a Salt, on desenes de persones s’han concentrat davant un edifici del carrer Teixidors per impedir, en cas de necessitat, el desnonament de Sílvia Uwaifo, una veïna de Salt a qui el jutjat havia comunicat el desnonament del seu pis per aquest dilluns al migdia.

El cas d'Uwaifo es remunta a l'any 2005, quan va contraure una hipoteca d'uns 180.000 euros amb Caixa Penedès. Segons explica, va anar pagant sense falta durant cinc anys, al principi quotes que superaven els mil euros mensuals, però l'any 2010 es va quedar a l'atur i, com que no va poder fer front a la hipoteca, va intentar renegociar amb el banc una quantitat més baixa. “Volia pagar menys, no vull viure gratis”, afegeix Uwaifo, d'origen nigerià i que cada mes enviava una quantitat de diners a la seva mare i fills a Nigèria. Explica Uwaifo que el setembre passat va aconseguir una feina a mitja jornada, però que, tot i així, no pot fer front a la hipoteca.

La PAH denuncia la situació que pateix aquesta dona i lamentar la situació d'“angoixa i patiment” per la qual es fa passar a les persones afectades pels desnonaments, ja que, fins a l'últim moment, les tres de la tarda, quan tanquen els jutjats, estan pendents de ser desallotjats.

Per posar fi a aquesta situació, la PAH té prevista una reunió a finals de setmana amb el degà dels jutjats de Girona per intentar establir algun tipus de protocol. A la reunió també està previst que hi assisteixi la taula de coordinació local pel dret a l'habitatge de Salt i l'alcalde del municipi, Jaume Torramadé (CiU).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada