dimarts, 14 de maig del 2013

Estudiants i ecologistes envien 'petroli' als diputats contra les prospeccions d'hidrocarburs a Catalunya


Entitats, com ara l’ANG, ADENC, Ecologistes en Acció o Gent del Ter, segueixen en peu de lluita per “la paralització dels estudis de prospecció d'hidrocarburs a l'entorn de la costa catalana. 
Amb tinta negra per a la roba i aigua que simulaven ser petroli han omplert diversos flascons que enviaran als diputats del Congrés espanyol per visualitzar l'oposició als projectes de prospeccions marines previstos a la costa catalana i que asseguren “podrien malmetre els ecosistemes, el turisme i l'economia”, i exigir-los un posicionament al respecte.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/05/2013 
Cadaqués (Alt Empordà).- 

Membres de l'Assemblea de Biologia de la Universitat de Barcelona i ‘Aturem les prospeccions marines’ han fet aquest dimarts al migdia una acció simbòlica al tros de gespa que hi ha entre les facultats de biologia i geologia de la Universitat de Barcelona (UB). Amb tinta negra per a la roba i aigua que simulaven ser petroli han omplert diversos flascons que enviaran als diputats del Congrés espanyol per visualitzar l'oposició als projectes de prospeccions marines previstos a la costa catalana i que asseguren “podrien malmetre els ecosistemes, el turisme i l'economia”, i exigir-los un posicionament al respecte. 

Amb els 350 flascons plens, s'ha fet una xerrada informativa sobre els projectes de prospecció de gas i petroli que hi ha sobre la taula. 

Dinou entitats es van unir a l'abril per rebutjar les prospeccions marines a través d'una recollida de signatures a la xarxa i una moció per presentar als Ajuntaments.

Les entitats, com ara l'Associació de Naturalistes de Girona, ADENC, Ecologistes en Acció o Gent del Ter, segueixen en peu de lluita per “la paralització dels estudis de prospecció d'hidrocarburs a l'entorn de la costa catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada