dilluns, 13 de maig del 2013

El CNI respon que ha investigat Ziani durant els últims tres anys

El Ministeri de l'Interior espanyol decidirà ara sobre l'expulsió del marroquí vinculat a Nous Catalans 




 




[font: Vilaweb 13/05/2013] 

El CNI ha investigat el president de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, Noureddine Ziani, durant els últims tres anys, segons fonts dels serveis secrets espanyols. Les mateixes fonts apunten que la petició d'expulsió que el CNI ha enviat al Ministeri de l'Interior espanyol es fonamenta en un dels supòsits de la Llei d'Estrangeria: posar en perill la seguretat de l'estat. El cas queda a mans del secretari d'estat de Seguretat, Francisco Martínez Vázquez, que va ser cap de gabinet de Fernández Díaz fins que el seu predecessor, Ignacio Ulloa, va dimitir coincidint la publicació dels informes falsos sobre Artur Mas.

Els serveis secrets espanyols van vigilar les activitats de Ziani -a qui les fonts no identifiquen pel nom sinó com un ciutadà marroquí amb residència a l'estat- quan ja era president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) i ho van continuar fent a partir de principis del 2012, quan va esdevenir director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, una agrupació pròxima a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) presidida per Àngel Colom.

Segons fonts del CNI, la sol·licitud d'expulsió que ha d'arribar a la taula del Ministeri de l'Interior apunta que Ziani és una amenaça per la seguretat de l'estat i posa en perill les relacions amb altres països.

L'expedient d'expulsió ha estat dirigit per un inspector d'Estrangeria i segons fonts del CNI la petició no té res a veure amb el procés sobiranista a Catalunya, sinó que està basat en una llarga investigació que ha tingut lloc als últims tres anys i on han col·laborat, a més d'altres agències d'intel·ligència, els Mossos d'Esquadra, un extrem que el Departament d'Interior de la Generalitat ha negat. Fonts de la Generalitat han assegurat que els Mossos d'Esquadra no han investigat mai Ziani.

Les mateixes fonts assenyalen que aquesta investigació s'ha centrat únicamentt i exclusiva en la persona de Ziani i recorden que una de les funcions del Centre Nacional d'Intel·ligència és vetllar per la seguretat dels ciutadans de l'estat i pels interessos del país.

La petició del CNI engega un procés però no implica automàticament l'expulsió de Ziani. El Ministeri de l'Interior tindrà l'última paraula perquè la decisió s'ha d'adoptar de la Secretaria d'Estat de Seguretat, dirigida per Francisco Martínez Vázquez, que va ser cap de gabinet de Fernández Díaz fins que el seu predecessor, Ignacio Ulloa, va deixar el càrrec coincidint amb l'escàndol dels informes falsos sobre Artur Mas.

Fonts del departament de Jorge Fernández Díaz asseguren que de moment l'expedient ni tan sols ha arribat a les seves mans i que el procediment podria trigar encara alguns dies en quedar resolt. Les mateixes fonts han apuntat que es durà a terme complint totes les garanties del procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada