dilluns, 13 de maig del 2013

Espadaler es desmarca de CDC i diu que l’expulsió de Ziani no respon a “raons de sobiranisme”

CDC i ERC ho veuen com una “amenaça” i “guerra bruta” contra el procés sobiranista.

 
 





[font: Setmanari El Triangle 13/05/2013] 

CDC i ERC ho veuen com una “amenaça” i “guerra bruta” contra el procés sobiranista. El conseller d’Interior assegura que no té informació que vinculi l'expulsió del líder musulmà marroquí, vinculat a una fundació de CDC, amb la seva afinitat a la causa sobiranista catalana

El conseller d’Interior i dirigent d'Unió, Ramon Espadaler, ha assegurat dilluns que no disposa d'informació que vinculi l'expulsió del marroquí Noureddine Ziani, líder musulmà acusat pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) de col·laborar amb el servei d’intel·ligència del Marroc i de ser una amenaça per l’Estat, amb la seva afinitat a la causa sobiranista catalana. Espadaler ha assegurat, contradient la tesi unànime de CDC, que "amb la informació de què disposo en aquests moments, seria temerari per part meva afirmar que l'expulsió es produeix pel sobiranisme d'aquesta persona". El conseller ha apuntat que l'expulsió de Ziani sembla respondre a "qüestions de serveis d'intel·ligència d'altres països", tot i que ha assegurat que “no puc confirmar que l'expulsió respongui a raons de sobiranisme, però si fos així, seria greu".

Es desmarca així el conseller d’Interior de la tesi del seu soci a la federació de CiU,  que ha assegurat per diversos canals que la detenció i ordre d'expulsió contra Ziani, president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC), vinculat a la Fundació Nous Catalans de CDC, és una "amenaça" al procés sobiranista, en paraules del secretari d'Organització de CDC, Josep Rull. El secretari d'Afers Estrangers de la Generalitat, Roger Albinyana, ha assegurat dilluns tenir la impressió que el CNI actua amb una "motivació política" en l'ordre d'expulsió de Ziani i l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa va anunciar que dilluns presentaria una pregunta-denúncia a la Comissió Europea contra l'expulsió de Ziani, ordenada pel CNI, perquè a la documentació presentada per l'Estat "no hi ha cap prova que justifiqui les acusacions que se li han fet", com va dir a través de la xarxa social Twiter.

També els socis de CiU, ERC, han esgrimit un argument similar, i el seu líder al Congrés, Alfred Bosch, va lamentar diumenge que es vegi Ziani com una amenaça "per predicar el sobiranisme". Bosch va declarar que el president de la UCCIC ha treballat molt per la integració musulmana en la realitat catalana, i veu "indicis de guerra bruta contra el sobiranisme català".

Desconcert de l’advocada

L'advocada de Ziani, Fàtima-Zohra Bouhya, també ha sostingut, en declaracions a Rac 1, que "podria ser una decisió política", i ha recordat que els jutjats han tombat moltes peticions d'expulsió perquè no es proven i no s'aporten informes. A més a més, ha assegurat que estan en espera de la resposta de les al·legacions presentades a l'ordre d'expulsió, i que quan s'emeti la resposta de la Delegació del Govern espanyol s'haurà d'executar immediatament, i "podria ser aquesta setmana". El procés pot durar fins a dos mesos i será el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, qui tingui l'última paraula sobre l'expulsió d'Espanya del líder musulmà.

L’advocada també ha explicat que les primeres 48 hores després de l'ordre d'expulsió ha demanat proves i li van dir que "eren innecessàries", i ha afirmat que hi ha una denúncia del CNI assegurant que Ziani atenta contra la seguretat nacional, l'estabilitat de la política exterior i en benefici a un país estranger relacionat amb el salafisme.

A més a més la lletrada ha mostrat la seva sorpresa per l'ordre d'expulsió, ha assenyalat que "són quatre pàgines, una llista de fets que no diuen res i que no es justifiquen", i ha assegurat que "espero que s'estudiïn les motivacions, perquè han fet unes acusacions molt greus, les conseqüències poden ser molt greus i no ens han motivat res les acusacions".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada