dilluns, 13 de maig del 2013

La defensa dels dos joves banyolins condemnats per un delicte electoral recorrerà la sentència al Suprem

Des la plataforma Absolució Hagi i Pau s’ha volgut reivindicar la desobediència com a mètode de lluita legítim, i s’ha assegurat que es continuarà denunciant el caràcter polític i la desproporció de la condemna  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/05/2013 

Banyoles (Pla de l’Estany).- 

Els dos joves banyolins acusats d’haver fet pintades a favor de l’abstenció i haver sabotejat simbòlicament alguns panys de col·legis electorals de Banyoles han estat condemnats a 4 mesos i 15 dies de presó per “delicte electoral”. Així, l’Audiència Provincial de Girona ha condemnat Pau Costa i Hagi Camara tot i les accions de suport organitzades per entitats del Pla de l’Estany i les al·legacions de l’advocat defensor que qualificava de desproporcionada la pena que se’ls demanava, inicialment de 5 mesos i mig de presó. L’advocat va anunciar que presentaran un recurs al Tribunal Suprem, ja que el jutge hauria sobredimensionat un cas que, com a molt, hauria de ser tractat com una falta, i no pas com a delicte electoral. Aquesta figura legal es sol utilitzar en casos de compra de vots o d’estafa electoral, però que el jutge ha polititzat tant que ha donat lloc a una pena obertament desproporcionada pel que pretenia ser una acció simbòlica. 

Per la seva banda, la falta de deslluïment de béns immobles, que també formava part de l’acusació del Ministeri Fiscal, ha prescrit i, per tant, han estat absolts en aquest àmbit.

Des la plataforma Absolució Hagi i Pau s’ha volgut reivindicar la desobediència com a “mètode de lluita legítim”, i s’ha assegurat que es continuarà denunciant “el caràcter polític i la desproporció de la condemna”. 

En un comunicat van reclamar l’absolució dels seus companys i van anunciar que recorrerien, un altre cop, “a la mobilització i als procediments legals oportuns. Si aquesta és la seva democràcia, desobeir-la és la nostra resposta!”. Aquest grup, que ha organitzat nombrosos actes per reclamar l’absolució dels dos joves, seguirà mobilitzant-se per reclamar justícia en les properes setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada