diumenge, 31 de març del 2013

Xerrada contra els desnonaments al Casal, dimecres a Bordils


La PAH actua per a aturar els desnonaments il·legals després de la sentència del TJUE 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/03/2013 
Bordils (Gironès).- 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) fa dimecres 3 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre, al Casal una xerrada contra els desnonaments, en què intervindrà la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera.  
La PAH té el mèrit de dignificar tantes persones a qui els bancs i les caixes (rescatats amb els diners de tothom) han humiliat, estafat i marginat”, afirma la CUP local, organitzadora de la xerrada.
La PAH actua per a aturar els desnonaments il·legals després de la sentència del TJUE  
Davant l’emergència social causada per les execucions hipotecàries massives i la garrotada que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha donat a la llei espanyola, l’equip jurídic de la PAH compta amb un escrit perquè totes les persones afectades que tenen els procediments d’execució hipotecària en marxa els presentin en el seu jutjat, en una acció col·lectiva per part de les PAH que va tenir el tret de sortida el dimarts 26 de març a les 11 del matí als jutjats de tot l’Estat espanyol on es van portar a terme presentacions col·lectives. 
L’escrit es basa en la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 14 de març que declara que el procediment espanyol d’execució hipotecària és il·legal. Per això se sol·licita als jutjats que declarin la nul·litat dels procediments d’execució hipotecària que s’estan tramitant en aquests moments per ser il·legals, per basar-se en una llei contrària al dret comunitari, i per tant il·legal.
Ha de finalitzar la violació sistemàtica del dret humà a un habitatge digne i adequada, promogut per un procediment basat en la indefensió de les persones afectades, que provoca desallotjaments forçosos sense alternativa habitacional i genera una condemna perpètua al pagament del deute hipotecari.  
Per això les PAH sol·liciten que s’anul·lin tots els procediments que s’estan tramitant, i que en qualsevol cas, se suspenguin tots els procediments perquè no es realitzi cap actuació més en els Jutjats sobre la base d’una normativa il·legal. Ha d’esperar-se en tot cas que es reformi aquesta normativa il·legal.
Precisament en aquests moments s’està tramitant en el Congrés de Diputats la Iniciativa Legislativa Popular promoguda per la PAH per la qual un milió i mig de persones han posat damunt de la taula dels diputats una proposta en positiu per a reformar la normativa i donar resposta a aquesta situació d’emergència, reclamant unes mesures de mínims com són la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments, i el lloguer social dels habitatges buits en mans dels bancs.  
En aquest marc d’ofensiva popular enfront l’abús de poder de la banca des de les PAH es fa una crida a les persones afectades perquè reclamin davant els Jutjats que es respectin els seus drets i per a això posa a la seva disposició aquest escrit que han elaborat. I estenen la crida a tots els operadors jurídics perquè donin la màxima difusió a l’escrit a fi que arribi al màxim nombre de persones afectades pels procediments il·legals, i facilitin el respecte als seus drets fonamentals. 
Les PAH van fer presentacions a les portes dels Jutjats el 26 de març, a les 11h del matí per a facilitar l’escrit a les persones afectades i procedir a la presentació massiva de l’escrit, encara que també es pot presentar a partir d’ara. L’escrit l’han de presentar les persones afectades que tenen els procediments d’execució hipotecària en marxa, que no s’hagin arxivat.  
Per als procediments d’execució hipotecària ja arxivats, la PAH va a enviar un escrit dirigit a les entitats financeres a fi que davant el nou escenari després de la sentència, que situa els procediments d’execució hipotecària fora de la llei. En aquest escrit es va a reclamar que es prenguin mesures de forma immediata a fi de reparar el dany causat a les persones afectades en els últims anys, com el cessament de les reclamació de deutes, la recuperació dels habitatges, la tornada de les quantitats embargades, i la indemnització pels danys i perjudicis causats a les víctimes d’una llei il·legal. En funció de la resposta de les entitats financeres, l’equip jurídic de la PAH estudiarà l’exercici de les accions judicials pertinents per a defensar els drets de les persones afectades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada