diumenge, 31 de març del 2013

La recuperació i alliberament del bloc de Mare Nostrum a Salt‏


Tretze entitats de Salt donen suport a l'acció de la PAH. 
Les associacions consideren que es tracta d'una reivindicació legítima.  

Per al bloc de pisos alliberat per part de la PAH a Salt es necessita material.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/03/2013 
Salt (Gironès).- 

Per al bloc de pisos alliberat per part de la PAH a Salt es necessita el material següent:
PER A LA CUINA: Menjar. Gots, tasses, plats i coberts. Estris de cuina. Draps. Productes i estris de neteja. Cubells. Electrodomèstics de 2a mà. 
PER A L'ESPAI: Matalassos i màrfegues. Coixins. Mantes, flassades, llençols. Mobles de segona mà. Bombetes i portalàmpades. 
PER COMUNICAR-NOS: Ordinadors vells. Material de papereria. 
PER A L'HORT: Eines. Mànegues i bidons. Fruiters. Plantes aromàtiques.
La PAH Girona [#blocsalt] dóna moltes gràcies a les persones que ja heu col·laborat i ens recorden que serem benvinguts per ajudar-nos a qualsevol de les tasques en curs.  

Moltes entitats de Salt donen suport a l'acció alliberadora 
Tretze entitats de Salt, inclosa Càritas, han emès un comunicat conjunt de suport a l'ocupació alliberadora popular per part d'un centenar d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) d'un bloc de pisos buit a Salt, propietat del banc Mare Nostrum, on van entrar divendres 22 de març.
Les associacions consideren que es tracta d'una “reivindicació legítima i necessària”, ja que els habitatges pertanyen a bancs rescatats amb diners públics, estan desocupats i s'estan utilitzant per a persones en risc d'exclusió social. “Aquest tipus d'acció és un exemple del moment en què vivim, on hi ha lleis i cartes magnes que reconeixen el dret a un habitatge digne, però sota l'empara de governants, bancs i caixes es desallotgen famílies, mantenint-los una càrrega hipotecària insostenible”, indica el text.
Cal recordar que l'edifici en qüestió és propietat del banc Mare Nostrum, un banc rescatat de la fallida amb diner públic.  

Una situació de confrontació de classes a nivell econòmic sense precedents
La gent d’aquí viu com els d'altres parts d'Europa una situació de confrontació de classes a nivell econòmic sense precedents en el decurs de la revolució industrial capitalista que, amb diferències, recorda la situació que van patir certs estats europeus als anys trenta quan les classes treballadores es van veure abocades a la misèria a partir de la primera guerra mundial interimperialista de 1914 a 1918, ara farà cent anys d’aquesta decadència del sistema capitalista, amb una classe política parlamentària i governamental cada dia més desacreditada. Per ara, la burgesia ja no compta amb el recurs demagògic dels feixismes ni amb el pretext interclassista d’unió sagrada entre dretes democràtiques, socialdemocràcia i stalinisme dels fronts populars per aturar la revolució socialista proletària autogestionada i autogestionària internacionalista i internacional.
D'una segona guerra interimperialista entre feixismes i burgesies parlamentaries sorgiria la llavor de la capitalista Unió Europea, que havia de permetre una Europa de la NATO que amb drets socials i econòmics del denominat estat de benestar per promocionar l’espectacle de la societat del consum amagava la realitat de la decadència del capitalisme mundial al mateix temps que feia d’aturador de les influències polítiques internacionals del capitalisme d’Estat de la URSS i els estats europeus del Pacte de Varsòvia.  
Al Principat  Catalunya i l'Estat espanyol cap força xenòfoba ha entrat a les institucions de la Generalitat ni de l’Estat, solament en alguns ajuntaments, com ara Vic o Salt. I en canvi, l'any 2009, quan ja havia començat la sagnia dels desnonaments, es constituïa a casa nostra la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que s'estendria arreu del Regne a partir del Principat, amb la intenció d'aturar per mitjà de la força social de base els desnonaments judicials bancaris, regular segones oportunitats amb un lloguer social i, sobretot, legislar la dació en pagament.
Cal recordar que la major part del deute hipotecari al Regne d’Espanya no és de les famílies, sinó de les promotores immobiliàries, les quals sí que obtenen la dació en pagament sense que es persegueixi els promotors capitalistes. 
Però de la mateixa manera que aquesta segona i potser definitiva gran depressió econòmica mundial del sistema hegemònic ha motivat una desafecció vers aquesta Europa Unida dirigida per uns líders que estan destruint els objectius amb què es va crear, a Catalunya i al conjunt del Regne d’Espanya ha nascut un moviment de solidaritat i revolta al marge dels partits institucionals i institucionalistes de la dictadura democràtica burgesa que patim des del temps en que es va establir la Segona Restauració Monàrquica, una vegada es va transformar la dictadura militar clerical oligàrquica dels general Franco en monarquia parlamentària.
Un moviment social ampli d'acció directa col·lectiva i potser també col·lectivista, ja que caldrà veure que passa properament al Principat, territori capdavanter de la lluita de classes i l’alliberament del domini imperialista de l’Estat capitalista espanyol, com ja va passar fa 76 anys, l’estiu de 1936, un moviment ampli i compromès que ha obtingut ja una victòria jurídica amb la sentència del Tribunal d'Estrasburg.  
Si el moviment contradictori del 15-M, format majoritàriament per joves emprenyats i algunes minories actives conscienciades en la lluita de classes, ja va ser un avís, ara les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca han creat unes xarxes d'ajuda i acció directa col·lectiva fruit de les pròpies contradiccions capitalistes en aquest moment històric que augura futures conteses social revolucionàries d’alta 
intensitat.

La batalla de Manlleu amb Banesto 
Així, el fet d'una subhasta d'un pis a Manlleu amb una hipoteca a Banesto va motivar acte seguit manifestacions i l'ocupació de seus bancàries arreu de Catalunya que setmanes després encara continuen, amb els desnonats de Manlleu acampats amb la PAH davant de la seu del Banesto. L'acció d'escarni o escarnufar, amb el seguiment de diputats i diputades del PP perquè donin suport a la iniciativa legislativa que la PAH ha aconseguit portar al Congrés de Diputats sacseja l'autisme de molts dirigents polítics mentre el Ministeri d’Interior respon amb una circular per a la repressió que fins hi tot troba grotesca i fora de lloc el principal sindical de la policia espanyola, el SUP.

La recuperació i alliberament del bloc de Mare Nostrum a

 Salt 
El cas de l'ocupació, alliberament i recuperació social d'un bloc de pisos buits a Salt, propietat del banc Mare Nostrum, duta a terme el divendres 22 de març, exactament en l’efemèride de la revolta universitària llibertària de Nanterre l’any 1968 que fou el detonant de l’explosió social de moviment d’ocupacions de maig i juny d’aquell any a l’hexàgon francès, i el conreu dels terrenys del voltant en forma d’hort col·lectiu, és un exemple dels murs que han caigut i de la pèrdua de la por.
Davant la desesperació individual del desnonat, aquest ara rep el suport per recuperar habitatges amb l'objectiu d'aconseguir un lloguer social. També, a moltes localitats s'ocupen solars on les veïnes i els veïns conreen la terra. Són la nova revolta de la gent sense habitge ni horts, sense sostre ni recursos propis de subsistència familiar del dia a dia, que no es creua de braços i que combina l'acció de les PAH amb l'acció directa col·lectiva als terrenys i pisos propietat dels bancs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada