dissabte, 29 de desembre del 2012

Per una nova vaga general que reforci la lluita obrera antiautoritària i heterodoxa


Anem a la vaga general política inclusiva de 48 hores a nivell peninsular durant els dies de la cimera de la Unió Europea el mes de març.                             





[Editorial Tramuntana Vermella Mail 28/12/2013]  

S’haurà de fer un esforç suprem per aconseguir una vaga general política inclusiva de 48 hores a nivell peninsular durant els dies de la cimera de la Unió Europea el mes de març.                                                                                                        En aquest sentit, llegim que segons Joan Esteban, president de la International Economics Association, les diferències socials de grup en renda generen històricament la lluita de classes, cosa que de cap manera interessa a les elits, les quals com a grup hegemònic fan un càlcul racional d’interessos i desvien la tensió social que generen les desigualtats de distribució de la renda entre grups socials cap a conflictes interètnics, religiosos, interculturals, interlingüístics o patriòtics. En cada societat hi ha un índex de conflictivitat o fraccionalització en grups diferents en cada societat i una polarització, la qual es manifesta en graus diferents entre els grups amb interessos oposats, però que hi ha una mida i un poder similar en qualsevol societat, però per guerrejar els oprimits han de tenir un poder i un nombre similar als seus opressors. Per això, les elits sempre intenten que en comptes d’un enfrontament entre classes socials, sense diferències ètniques o culturals existents, i per això emmascaren el conflicte o el substitueixen per un conflicte interètnic o patriòtic, ja que l’estratègia de les elits consisteix en cohesionar a rics i pobres d’una mateixa ètnia o cultura per enfrontar-la a l’altre grup ètnic o cultural. Per això, hi ha tantes guerres per motius culturals o tribals al món i tan poques guerres de classes per raons socials de desigualtats reals de renda entre classes. I en aquest sentit, l’argument de Huntingstan de “xoc de civilitzacions” n’ha substituït el fet de la lluita de classes des dels anys seixanta del segle passat entre els media i les universitats.
En aquesta orbita patriòtica interclassista de les elits dominants entre milers de dissenys hi trobem la formació de l’Assemblea Nacional Catalana i la seva convocatòria d’Onze de Setembre a Barcelona, a partir d’unes suggerències acadèmiques impulsades des de l’imperialisme nord-americà amb el concurs britànic i alemany competitiu al mateix temps, ja que hi ha diferents interessos entre Londres i Berlín al Principat. Finalment, sota el pretext d’un legalment impossible referèndum sobre un estat català en la Unió Europea pel juny de 2014 la burgesia nacional catalana pujolista justificarà les retallades dels drets socials al Principat durant un any i mig amb el concurs de la contradictòria formació ERC, parlen del denominat ‘pacte per la llibertat’ entre CiU i ERC, que en comptes d’impulsar una declaració unilateral d’independència al Principat impedeix aquesta i també la necessària independència nacional dels Països Catalans en un moment històric òptim per liderar aquest procés rupturista el socialisme revolucionari de la classe obrera.
Castoriades esmentava sovint l’assaig de E. P. Thompson ‘La formació de la classe obrera a Anglaterra’ entre 1780 i 1832, publicada l’any 1963 en anglès, que ara podem llegir en castellà en l’edició de Capitán Swing Libros (Madrid, setembre de 2012), en una reedició en anglès 1980 i una altra reedició en francès per Seuil (2012), en que l’autor s’exposa la constitució d’una classe explotada i oprimida en el moment de l’emergència de la revolució industrial capitalista. Thompson era un marxista que discrepava amb Althusser i que com historiador desfà la visió idealista de l’arribada de la revolució industrial com a forma de progrés. Thompson, en el prefaci, defineix la classe obrera amb uns conceptes que trenquen amb el marxisme acadèmic i tradicional: “jo tinc una concepció de la classe [obrera] que no és una ‘estructura’ ni tampoc una ‘categoria’, simplement una cosa que passa de fet, i que, es pot demostrar, així va passar, en les relacions humanes.”Per això, quan s’acaba de llegir les mil pàgines d’aquesta obra de Thompson queda clar que tot plegat es tracta d’unes lluites antiautoritàries i heterodoxes que s’han produït. 
Per això, al nostre entendre, si no hi ha històricament una classe obrera organitzada en el seu origen, ja d’entrada, i en canvi hi ha una lluita obrera contra autoritats i amos, això vol dir que ara mateix no podem parlar de desaparició de la classe obrera, ja que la mateixa rebel·lia obrera vol dir classe obrera. I per això, Ignacio Gómez, president de l’autonomia de Madrid pel PP, ara mateix demana al govern Rajoy que reguli l’exercici del dret de vaga al Regne d’Espanya davant l’augment de la conflictivitat laboral i les vagues en sectors estratègics al seu criteri, com ara la mobilitat o la sanitat. Gómez a la seva manera dóna raó a l’estudi de Thompson, ja que aquest dirigent del PP afirma que els treballadors abusen del dret de vaga, de manera “insolidària” amb la ciutadania i “injusta” amb els poders instituïts. Heterodòxia social que el PP vol reprimir del tot, ja que no correspon al jerarquitzat sindicalisme d’integració i gestió del Capital que representen CCOO, UGT o USO.
Sobre la reunió entre el director de ‘La Vanguardia’ Pepe Antich i el representant del grup Godó Màrius Carol amb Duran Lleida i Sánchez Lliure, de la cúpula d’UDC, la distància del grup Godó d'Artur Mas i la seva aposta per les tesis d’Unió potser s'hauria d'analitzar que PRISA va vendre a Longshore, que té Oleguer Pujol i el seu clan familiar, cosa que seria un gir del diari 'El País', amb els corruptes Pujol, i el comte de Godó amb el vaticanisme de Duran Lleida. A més, davant l’editorial del diari ‘El País’ contra filtracions policials en relació a la família Pujol i Artur Mas, el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) va fer públic un comunicat contundent contra la corruptela política de pràcticament totes les formacions parlamentàries a nivell d’Estat i espacialment al Principat de Catalunya, en que es denuncia PRISA com un grup mediàtic encobridor. Al mateix temps, el SUP afirma que “ si se diera el caso de que la corrupción impida esta tarea [poder combatre legalment la corruptela dels partits] será cuestión de buscar otros procedimientoa, como se hizo en clandestinidad, que contribuyan a que la Constitución y las leyes imperen por encima de los corruptos que las utilizan y los medios de comunicación que los protegen.”  Una altra dada a retenir: en els darrers quinze anys, ara que hi ha més televisions que mai, és la vegada que menys gent va mirar el discurs del rei per televisió. En gran part gràcies a la campanya que hi havia de tancar la tele. 
Ara, es tracta que en una propera vaga general aquesta realment sigui inclusiva i el petit comerç tanqui la persiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada