dimarts, 23 de maig del 2017

Tornen les revoltes vinyataires al Llenguadoc i a la Catalunya Nord

Acció vinyataire al Voló en el marc de les eleccions legislatives franceses. 
200 vinyataires del departament de l’Aude bloquegen el peatge de l’autopista al Voló. 
Denuncien les  de vins de l'Estat espanyol. 
Un centenar d’agents antiavalots dels CRS  s’ha mobilitzat i s’ha posat de cara als vinyataires que han  cremat pneumàtics. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/05/2017 
El Voló (Rosselló).- 

Un centenar de vehicles han marxat aquest matí de Narbona (Aude, Lleguadoc, Occitània), amb uns 200 vinyataires del departament l’Aude, amb la intenció de bloquejar el peatge de l’autopista a el Voló (Rosselló) en sentit la Jonquera-el Voló.  Han instal·lat una barrera. Cap vehicle passa, la circulació es troba bloquejada i un llarg tap automobilístic s’ha format del costat de la Jonquera (Albera, Alt Empordà). Un centenar d’agents antiavalots dels CRS  s’ha mobilitzat i s’ha posat de cara als vinyataires que han  cremat pneumàtics.
Frédéric Rouanet, el responsable de Vignerons du Midi ha demanat al sotsprefecte de Ceret (Vallespir) Gilles Giuliani, que s’ha desplaçat fins allà, una trobada amb el nou ministre de l’Agricultura del Govern francès per tal que interpel·li la Unió Europea sobre el dossier de les importacions de vi.
El prefecte del departament del Pirineu Oriental, Philippe Vigne, ha fet saber que tenia el vist i plau del ministre de l’Agricultura per a reunir-se amb els representants sindicals dels vinyataires. Això, a les portes de les eleccions legislatives franceses de juny.
“No marxarem mentre no tinguem  data i l’hora d’aquesta cita i l’assegurança de trobar el ministre en persona en presència de Jérôme Despey” ha declarat Frédéric Rouanet, que no vol tenir  cap reunió amb  “un empleat, el ministre o ningú”. La cita seria pel pròxim dilluns.
Els viticultors seran desallotjats pels CRS, malgrat que el seu representant, al no obtenir la seguretat de ser rebut pel ministre es negui a marxar, ja que el sotsprefecte ha donat l’ordre de desallotjar a les 10:45h. Després d’un lleuger enfrontament amb els CRS, els vinyataires indignats han començat a marxar. Els bombers estan netejant la carretera, i una vegada seguritzada es reprendrà la circulació entre el Voló i la Junquera.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada