divendres, 23 de setembre del 2016

IpS-CUP posa altres ciutats d'exemple per dir no a Ikea

L'acte d'IpS-CUP d'ahir al vespre al passeig Ciutat de Girona de Salt 
Convidats de Tarragona, Sabadell i Sant Celoni, en l'acte final de campanya.  
La Pimec pren partit pel no. 
22.421 persones de Salt són les cridades a participar en la consulta local de demà, per decidir sobre el sector sud. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/09/2016
Salt (Gironès).- 

Llegim en la premsa convencional gironina que el principal grup municipal de l’Ajuntament de Salt (Gironès) que s'oposa al desenvolupament del sector sud de Salt i a la instal·lació d'Ikea, Independents per Salt (IpS-CUP), va fer ahir l'acte final de campanya amb la presència de càrrecs de la CUP de Tarragona, Sant Celoni i Sabadell. L'objectiu era explicar els casos viscuts en aquests municipis en relació amb Ikea o altres grans projectes urbanístics, a fi de convèncer la quarantena d'assistents a l'acte que votessin que no dissabte.
Albert Boada, regidor de la CUP de Sabadell (Vallès Occidental), va explicar l'experiència de tenir un Ikea al seu municipi. Va assegurar que l'empresa té 380 treballadors però que un 70% són temporals, a fi d'explicar la precarietat que, assegura, aporten aquestes empreses pel que fa als llocs de treball. També va assegurar que Ikea ha fet mans i mànigues per estalviar-se els impostos que els pertoquen i que l'IAE que tributa és com el de disset establiments del petit comerç, i no el d'una gran àrea comercial, que és el que li correspondria. També assegura que quan van pagar l'impost d'obres per a la construcció de la botiga es va falsejar el cost de l'obra per rebaixar l'impost: es va declarar, diu, per 37 milions, però en va costar realment 50.
Montserrat Vinyets, ex regidora de la CUP a Sant Celoni (Baix Montseny, Vallès Oriental), va explicar el cas del seu municipi on, quan eren al govern, des de la Generalitat els volien imposar la construcció de 1.270 habitatges i, a canvi, els posaven un gran hospital. Es va acabar celebrant una consulta popular que va evitar l'obra que havia de destruir, assegura, un paratge “idíl·lic” del municipi. També va participar a l'acte el diputat al Parlament per la CUP Sergi Saladié, que va explicar les disfuncions del creixement urbanístic que ha experimentat Catalunya els darrers quaranta anys, i les maniobres “dels grans lobbies” per modificar els planejaments amb finalitats oneroses.
En darrer terme va parlar la regidora de Salt Marta Guillaumes, que va detallar les raons per oposar-se al desenvolupament del sector sud, entre aquestes va esmentar que Salt no necessita més pisos, que si es creix en zona urbanitzada també creixerà més la despesa de manteniment i la social, i es va referir a la desertització al poble que pot provocar tenir grans zones comercials o a les complicacions pel que fa a la mobilitat.

Pimec pel no 
Per altra banda, la Pimec de Girona va entrar també ahir en el debat sobre el desenvolupament al sector sud de Salt. L'entitat va emetre un comunicat en què assegura que no volen entrar a discutir els arguments a favor o en contra del desenvolupament, però hi afegeixen una declaració clara a favor del no: “Ens presenten polítiques d'industrialització i desenvolupament econòmic, però per la porta del darrere ens estan entrant operadors que no són els que voldríem des del punt de vista de planificació i estratègia.”  Hi afegeix que alguns arguments semblen “més pensats per a l'especulació urbanística que no pas estar basats en una estratègia de ciutat de futur”. Finalment, alerten dels riscos socioeconòmics que pot suposar tirar el desenvolupament endavant sense una informació més detallada dels costos socials i econòmics que tindria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada