dissabte, 18 de juny del 2016

Convergència entre el feixisme català amb CDC i el PNAC Catalunya Nord avui en una manifestació al centre de Perpinyà

No a la desfilada de militants identitaris, per carrers de Perpinyà dissabte. 
Demanen a Oui au Pays Catalan que es desmarqui de l'organització de caire racista la Ligue du Midi.  
En la manifestació convocada aquesta tarda a Perpinyà sobre la reforma territorial, concretament sobre la qüestió del nom de la nova regió defensant la presència del terme «Pays Catalan».
Jordi Vera, dit El Cuqui, portaveu del Col·lectiu Oui au Pays Catalan, regidor de l'Ajuntament de Perpinyà i líder de CDC a la Catalunya Nord, ex Bloc Català, ex PI, ERC, ex Terra Lliure, ex Catalunya Lliure, ex PSAN, ex FAC, ex MIR, ex CCOO i ex Joventuts del PSUC














TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/06/2016 
Perpinyà (Rosselló).- 

Diverses organitzacions i entitats nord-catalanes han demanat al col·lectiu Oui au Pays Catalan (que es defineix com "Nous ne serons jamais des Occitans !") es desmarqui públicament de la participació de la Ligue du Midi i impedeixi que aquestes idees excloents es barregin amb les seues reivindicacions en la manifestació convocada aquesta tarda a pels carrers de Perpinyà (Rosselló) des del Castellet, que compta amb el suport de CDC i el Partit Nacionalista Català  Catalunya Nord) de sobre la reforma territorial, concretament sobre la qüestió del nom de la nova regió defensant la presència del terme «Pays Catalan».
Les organitzacions i entitats que signen la petició són la CUP Perpinyà; l'ANC Catalunya Nord; Confederació Nacional del Treball 66; ERC Catalunya Nord; JERC Catalunya Nord; Mouvement Contre le Racisme et pour l'Amitié entre les Peuples 66; Nouveau Parti Anticapitaliste 66 i Unitat Catalana.
Més enllà d'una crida a la mobilització amb fragments ambigus, com quan se fa esment als catalans de “soca-arrel” on el concepte de catalans d'adopció no hi té lloc, aquestes organitzacions i entitats denuncien "enèrgicament la participació de militants de la Ligue du Midi (cf. Comunicat publicat el dilluns 13 de juny a L’Indépendant), un grup que se reivindica identitari, en contra de la immigració i dels musulmans. També recorden que els militants d'aquesta organització "van ser autors de provocacions destacades durant la manifestació del Correllengua --el passat 7 de novembre a Perpinyà-- i se'ls va acabar impedint la seva participació amb un “cordó sanitari” militant.
En aquesta línia, apunten que "no podem acceptar que les reivindicacions catalanistes i pel nou nom de la regió serveixin de pretext per a difondre, amb total impunitat, aquestes idees etnicistes i xenòfobes". La declaració es titula ‘No a la desfilada de militants identitaris, per carrers de Perpinyà dissabte’.
Per la seva banda, SEM Catalunya Nord, que aquest combat ètic, coherent, responsable no passa forçosament per manifestacions "on tot fa ventre" amb Debout la France i la Ligue du Midi, una extrema dreta excloent.
El portaveu del col·lectiu Oui au Pays Catalan és Jordi Vera i Arús (Terrassa, 1953), dit El Cuqui, regidor de l'Ajuntament de Perpinyà i líder de CDC a la Catalunya Nord, ex Bloc Català, ex PI, ex ERC, ex Terra Lliure IV Assemblea, ex Catalunya Lliure, ex PSAN, ex FAC, ex MIR, ex CCOO, i ex Joventuts del PSUC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada